Εκπρόσωποι των σωματείων: εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας, εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας, πολιτικών συνταξιούχων Καβάλας, βρέθηκαν στην κεντρική είσοδο του εργοστασίου «Σίγμα» των Πετρελαίων, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στο σωματείο των εργαζομένων.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τα σωματεία μας βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου των Πετρελαίων, για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, μειώσεις μισθών και περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων. Ενημερωθήκαμε για τις μεθοδεύσεις της εταιρίας για να πετύχει τον στόχο της για πιο φθηνούς εργάτες, ανοργάνωτους, χωρίς δικαιώματα. Η εργοδοτική τρομοκρατία με τις μηνύσεις και τις απολύσεις πέφτουν στο κενό, γιατί όχι μόνο δεν λυγίζουν τους εργαζόμενους, αλλά δυναμώνουν την ενότητα τους. Με τους νόμους που ψηφίστηκαν στα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας, η πετρελαϊκή εταιρία έχει τεράστιο οπλοστάσιο για να βαθύνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και έτσι να είναι πιο ανταγωνιστική στις αγορές και να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία της.

Εμπόδιο, φυσικά, στα σχέδια της εργοδοσίας, είναι τα σωματεία και οι οργανωμένοι εργάτες που βάζουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, εκπληρώνοντας τα αιτήματα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, βάζουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και την απεργία, με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη, που θέλει να μετατρέψει τα συνδικάτα σε εργαλείο των αφεντικών. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την τρομοκρατία, τους νόμους και τα δικαστήρια, θα σταματήσουν την ταξική πάλη. Εμείς, που παράγουμε τον πλούτο, ξεπερνάμε τον φόβο μας, δεν συμβιβαζόμαστε με την μιζέρια. Έχουμε πείρα τώρα και δεν αναθέτουμε σε άλλους τις ελπίδες μας, είναι μονόδρομος να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να αγωνιστούμε για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Η αντεπίθεση και η σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές μας, είναι τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Όλοι και όλες, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 17:30 στην πλατεία Καπνεργάτη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.