Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, αποτελούμενο από τους πρώην βουλευτές, Δημήτριο Εμμανουηλίδη, Κωνσταντίνο Μορφίδη, Γεώργιο Παπαφιλίππου, επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 το νησί της Θάσου, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Θάσου «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί» και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτριος Θεοδωρίδης και το μέλος της παράταξης, Βασίλειος Βασιλειάδης.

Το κλιμάκιο, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, από τον οποίο πληροφορήθηκε εκτενώς για το μέγεθος των καταστροφών και τη διαδικασία καταγραφής και αποκατάστασής τους. Στη συνέχεια, περιόδευσε σε όλες τις πληγείσες περιοχές και συζήτησε με κατοίκους και μέλη των τοπικών συμβουλίων. Η εικόνα σε πολλές περιοχές και κυρίως στην Ποταμιά και τον Ποτό, είναι τραγική. Υποδομές, παραλιακά μέτωπα και ιδιωτικές περιουσίες, ιδίως ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες, υπέστησαν σημαντικότατες ζημίες.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η επίσπευση της διαδικασίας αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές και αποζημίωσης των πληγέντων συμπολιτών. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα παραλιακά μέτωπα, δεδομένου ότι η σημερινή εικόνα βλάπτει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό του νησιού, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της οικονομίας όλης της Περιφέρειας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όλα τα στελέχη του, κεντρικά και τοπικά, θα συνδράμουν, με όλες τις δυνάμεις τους, στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των κατοίκων, τους οποίους συγχαίρουν για την ψύχραιμη αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Πρέπει να τονιστεί ότι, είναι επιτακτική ανάγκη να καταστεί πρώτη προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, κυβέρνηση) και τους πολίτες, η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού και όλης της Περιφέρειας, καθώς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, οι πλημμύρες στο εξής θα είναι συνήθη φαινόμενα. Η αντιπλημμυρική θωράκιση θα επιτευχθεί με την άμεση κατάρτιση, εφαρμογή και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδίου, τη βάση του οποίου θα αποτελέσει ο ήδη εκπονηθείς, από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στρατηγικός σχεδιασμός. Ένας σχεδιασμός, που θα περιλαμβάνει ενδεικτικά την οριοθέτηση και διευθέτηση όλων των ρεμάτων, τον συνεχή έλεγχο και καθαρισμό τους από τη βλάστηση, τα φερτά υλικά, αντικείμενα και κατασκευές. Τη δημιουργία υδατοδεξαμενών στις δασικές περιοχές, την κατασκευή μικροφραγμάτων στις κοίτες των ρεμάτων και τον εφοδιασμό με επαρκή κατάλληλα μηχανήματα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.