Τμήμα Ε.Β.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας: Η περίοδος των κραυγών και της συνθηματολογίας τελειώνει!

0

Το Τμήμα Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Η οικονομική κρίση δημιούργησε, σχεδόν ως φυσική συνέχεια, την αναγκαιότητα μιας βαθιάς ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, με αποτέλεσμα να σταματούν τις εργασίες τους, λόγων των χαμηλών κερδών, ή ακόμα και των  ζημιών, πολλοί επαγγελματίες και ταυτόχρονα το ταμείο να απαιτεί από αυτούς 350 έως 450 ευρώ τον μήνα. Ικανό οικονομικό βάρος για να πολλαπλασιάσει και να επιταχύνει τη διακοπή της δραστηριότητας πολλών επαγγελματιών.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού, που προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρος . Είναι μια προσπάθεια να μη μείνει εκτός δομών ασφάλισης κανένας πολίτης. Πιο συγκεκριμένα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αναλογικότητα των εισφορών στηρίζεται στην ισονομία που πρέπει να υπάρχει λόγω -και- της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας. Η εισφορά λογίζεται ως δαπάνη και είναι μικρότερη για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων. Η προσπάθεια συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων να τη συγχωνεύσουν με το φορολογικό και τον Φ.Π.Α., γίνεται για τη διατήρηση των κεκτημένων τους ακόμα και σήμερα και όχι τη δίκαιη κατανομή των βαρών .

Η προσπάθεια μας το προσχέδιο του ασφαλιστικού να πάρει τη μορφή νόμου, ώστε να συντελέσει στο σταμάτημα του κλεισίματος επιχειρήσεων, τη διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και αξιοπρεπούς σύνταξης των αυτοαπασχολουμένων, είναι μονόδρομος. Η περίοδος των κραυγών και της συνθηματολογίας τελειώνει! Φτάνει η ώρα για προτάσεις υπέρ των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων των αυτοαπασχολούμενων. Αποτελεσματικές, εφαρμόσιμες, με κοινωνικό πρόσημο και με μοναδικό άξονα τις δυνατότητες  των πολιτών και την κάλυψη των αναγκών τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.