“Τι πρέπει να γίνει στο Νομό Καβάλας”

0

Μετά από μια πολύ σύντομη περιοδεία στην περιοχή του Νέστου και της ευρύτερης περιοχής του Ν. Καβάλας και συζητήσεις που είχα με συμπολίτες μας “αγρότες -επιχειρηματίες κα” -αλλά και από προσωπική εμπειρία δεν χρειάζεται πολύ να καταλάβεις τα προβλήματα των συμπολιτών μας όπως επίσης και τις ανάγκες της περιοχής μας και κατ’ επέκταση του Ν. Καβάλας.

Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι το πόσο ανενημέρωτος είναι ο κόσμος για την σημασία της Περιφέρειας ΑΜΘ και για αυτό βέβαια δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά η ίδια η απερχόμενη διοίκηση η οποία έχασε το στοίχημα σε αυτό ν τον τομέα της επικοινωνίας με τον πολίτη και για του λόγου το αληθές, π.χ. ( όταν έχεις συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες σε μια τοποθεσία δεν έχεις επαφή με τους πολίτες και σίγουρα απέχει πολύ από την λέξη ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, όταν σαν διοίκηση αποφασίζεις να λύσεις θέματα και προβλήματα με προϋπόθεση μόνο την προσωπική πολιτική ανάδειξη και σε καμία περίπτωση τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων τότε όχι απλά δεν γνωρίζουν οι πολίτες την σημασία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ αλλά απαξιώνουν και οτιδήποτε έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολλά άλλα που απομακρύνουν την σπουδαιότητα και την σημασία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.).Από τις 13 περιφέρειες, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι από τις πιο σημαντικές λόγω της Γεωστρατηγικής θέσης ,μου είναι αδύνατο να κατανοήσω σαν απλός έλληνας πολίτης της Α.Μ.Θ , γιατί με τέτοια περίοπτη θέση και σαν κόμβος ενεργειακών αγωγών –μεταφορών δεν κατέχει την θέση που της αξίζει ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επιβλέπων στη περιοχή των Βαλκανίων –των παραλίων του Αιγαίου και της Μ. Ανατολής, μια τέτοια περιοχή με αλιεία =ορυκτό πλούτο-κτηνοτροφία-γεωργία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μορφολογίας εδάφους ,βουνά-θάλασσα –ποτάμια προϋποθέσεις για προσέλκυση τουριστών και να μην έχει μια ισχυρή ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αλλά αντιθέτως με τον καιρό χάνει την ικανότητα πρωτογενής παραγωγής με τις όποιες συνέπειες και επίσης χάνεται κάθε προοπτική για ανάπτυξη –εκμετάλλευση και οτιδήποτε άλλο συντελεί και ενισχύει την καθημερινή ποιότητα της ζωής των πολιτών αλλά και κατά συνέπεια το μέλλον του τόπου μας .

Δεν θέλω να μείνω σε λόγια αλλά θέλω μαζί με τους συμπολίτες μου να οραματιστούμε ένα μέλλον ρεαλιστικό εφαρμόσιμο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας όλοι μαζί συζητώντας με θετική διάθεση για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μας σε συνεργασία με οποιονδήποτε που θα προσφέρει την θετική του ανταπόκριση. Δεν σηκώνει πλέον άλλους πειραματισμούς και προχειρότητες αλλά σοβαρότητα και πολιτικό ήθος από κάθε διοίκηση.

Για να μην κατηγορηθώ από κακοπροαίρετους ότι κάνω διαπιστώσεις μόνο όπως συνηθίζεται από ορισμένους θα παραθέσω κάποιες σκέψεις μου που αφορούν την περιοχή Νέστου και φυσικά όλο τον νομό μας για τις οποίες προτίθεμαι να αγωνιστώ με την παράταξη μου, προκειμένου να υλοποιηθούν.

Σχεδιασμός (Χαρτογράφηση) των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για την ανάπτυξη του Νομού Καβάλας

α) Κατασκευή οδικών υποδομών και βελτίωση υπαρχόντων

β) Κατασκευή σιδηροδρομικών υποδομών που θα ενώνει και τα λιμάνια

γ) Βελτίωση λιμανιών και αεροδρομίου

Τα α,β,γ αναφερόμενα θα συμβάλουν θετικά ώστε ο Ν. Καβάλας να γίνει ένας διεθνής κεντρικός σταθμός μεταφοράς αγαθών και προσώπων.

δ) Η χρησιμοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

ε) Η Τουριστική ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης των φυσικών τοπίων ,των λιμένων, ακτών και ποταμού Νέστου (π.χ. προβολή στο εσωτερικό και εξωτερικό, δημιουργία ανάλογων υποδομών όπως τουριστικό τρένο ,τουριστικό λιμάνι π.χ. Κεραμωτή (επιβάλλεται η δημιουργία τουριστικού λιμανιού και εκτός Κεραμωτής το εμπορικό αλλιώς αποτελεί τροχοπέδηση για τουριστική ανάπτυξη η υπάρχουσα κατάσταση, χάραξη ειδικών μονοπατιών κατά μήκος του ποταμού Νέστου έως τις εκβολές του Δέλτα με σχετική σήμανση μέσω πληροφοριακών πινακίδων αλλά και η δημιουργία ηλεκτρονικού τουριστικού χάρτη για περιήγηση επισκεπτών όχι μόνο στη περιοχή του Νέστου αλλά σε ολόκληρο τον Ν. Καβάλας όπου θα επισημάνονται μέσα τοποθεσίες με φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικούς τόπους, εκκλησίες, μνημεία, κτίρια τα οποία ενδιαφέρουν τους επισκέπτες. Συνεργασία με συλλόγους ώστε να υλοποιηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες διαφόρων αθλημάτων και ειδικά για την χειμερινή περίοδο όπου είναι μειωμένη η τουριστική κίνηση χρειάζεται και επιβάλλεται η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όπως σε ορεινές, ηµιορεινές, πεδινές περιοχές (π.χ. χιονοδροµικό σκι, χιονοσανίδα, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, αλεξίπτωτο πλαγιάς, διάβαση φαραγγιών – δασών, τουρισµός άγριας ζωής, ποδηλασία πόλης, ιππασία, κ.ά.), στη θάλασσα (π.χ. καταδύσεις αναψυχής, θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο αλεξίπτωτο ιστιοσανίδα, αετοσανίδα, κολύµβηση, κ.ά. – ποτάµια (π.χ. κανόε – καγιάκ, rafting κ.ά). στ) Γεωργία, κτηνοτροφία, (στο πλαίσιο της αποκέντρωσης είναι απαραίτητο στη περιοχή του Νέστου να λειτουργήσει γραφείο της περιφέρειας με την ονομασία «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ» όπου εκεί θα ενημερώνονται οι αγρότες –κτηνοτρόφοι για κατάλληλες καλλιέργειες και για σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά., προκειμένου να αναβαθμίσουν τις καλλιέργειες τους και να τις προστατεύσουν σύμφωνα με τις κλιματικές αλλαγές και να γίνουν ανταγωνιστικοί στην σύγχρονη αγορά. Άλλωστε όπως προανέφερα η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στη περιοχή μας εξαρτάται από την εξέλιξη της γεωργίας η οποία είναι ζωτικής σημασίας, στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να κατασκευασθεί ένα μεγάλο αθλητικό γυμναστήριο στη Χρυσούπολη το οποίο πέρα από αθλητικές δραστηριότητες θα χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και ως εκθεσιακό κέντρο αγροτικών προϊόντων οπότε θα αναβαθμίσει την περιοχή σε πολλούς τομείς.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι πρέπει να ανοιχτή ένας δίαυλος πραγματικής επικοινωνίας με τους πολίτες και να συζητήσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα του και τις τοπικές ανάγκες με ειλικρίνεια και χωρίς υστεροβουλία.

Επιβάλλεται και είναι ηθική υποχρέωση όλων των πολιτών να συμμετέχουν στη παρούσα εκλογική διαδικασία, να μην απαξιώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά να δώσουν ένα ισχυρό παρών δια της ψήφου τους στις 18 Μαΐου 2014 και να εμπιστευτούν την Παράταξη μας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Παυλίδη Γεωργίου του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καβάλας Μαρκόπουλου Θεόδωρου.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.