• Προσπαθώ να θυμηθώ και θέλω τα καλοπροαίρετα καρντάσια να με βοηθήσουν, τα επιτεύγματα των διοικήσεων του παλιού Καποδιστριακού Δήμου Φιλίππων, τα οποία «χάθηκαν» μετά την ένταξη στον Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας.
  • Τι πέτυχαν, για παράδειγμα, οι διοικήσεις του παλιού Δήμου Φιλίππων στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, με την εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου, την αναβάθμιση του πηλοθεραπευτηρίου, την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας και της ποιότητας νερού, της βελτίωσης του οδικού δικτύου και σε άλλους τομείς της λειτουργίας ενός Δήμου.
  • Και τι είναι αυτό, το οποίο κάνει τους υποστηρικτές της επανίδρυσης του Δήμου, να πιστεύουν ότι ένας μικρός πληθυσμιακά Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καθαρά αγροτικό χαρακτήρα, θα καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις έργων, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα και την ποιότητα ζωής των δημοτών.
  • Άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα με παρόμοια χαρακτηριστικά (αγροτικό πληθυσμό και ορεινό όγκο) δυσκολεύονται ιδιαίτερα να αναπτυχθούν, σε σύγκριση με μεγαλύτερους αστικούς Δήμους. Οι πόροι που περισσεύουν γι’ αυτούς είναι περιορισμένοι, ενώ δεν διαθέτουν σημαντικές και καλά στελεχωμένες Υπηρεσίες. Μπορεί, π.χ., ένας Δήμος της δυναμικότητας του παλιού Δήμου Φιλίππων, με ένα-δύο μηχανικούς, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μεγάλα έργα; Ο Καλλικρατικός Δήμος Καβάλας αντιμετωπίζει πρόβλημα, πόσο μάλλον ένας μικρότερος Δήμος.
  • Εάν επιμένουν, μερικοί, να θέλουν αυτονόμηση, να γνωρίζουν ότι από τον διαχωρισμό, δεν θα βγει ζημιωμένος ο Δήμος Καβάλας. Οι υποστηρικτές, επομένως, οφείλουν να ενημερώσουν τους συμπολίτες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και για τις δυσκολίες του εγχειρήματος, που είναι η άλλη όψη του νομίσματος της μεγάλης απόφασης. Όταν ενημερωθούν σωστά, τότε μπορούν να αποφασίσουν.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Nikos Papadopoulos Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΙΗΡΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΑΨΟΓΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΑΙ . ΕΙΧΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΛΥΝΑΝ ΑΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ .ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΕΗΑΦ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ. ΕΙΧΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙ ΝΑ ΘΗΜΗΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…… ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

    • Θεωρώ ότι, η άποψη πως εκτός από την αποκομιδή των απορριμμάτων, δεν γίνεται τίποτα άλλο στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων στα χρόνια του Καλλικρατικού Δήμου Καβάλας, είναι άδικη και ισοπεδωτική. Εάν θεωρείς πως η συνένωση με τον Δήμο Καβάλας ήταν καταστροφή, είναι προσωπική σου άποψη, όπως και η εικόνα που περιγράφεις για τον παλιό Δήμο Φιλίππων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.