-Είναι φανερό, πλέον, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κρύβεται πίσω από τα προβλήματα που έχει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και δεν ανακοινώνει την απόφαση της για την γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι χρειάζεται τόσος καιρός, για να ελεγχθεί η στατική επάρκεια και να βγει το πόρισμα. Τα δείγματα (σ.σ. τα λεγόμενα «καρότα») πάρθηκαν πριν από μήνες, αλλά μάλλον η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» δεν ασχολήθηκε. Μετά την συνάντηση για την αξιοποίηση του παλιού δικαστικού μεγάρου, θεωρούμε πως ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, είναι χρήσιμο να συγκαλέσει μία συνάντηση των τοπικών παραγόντων, κυρίως του δημάρχου και του προέδρου του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για να συζητήσουν τι θέλουν να κάνουν με την γέφυρα. Το σίγουρο είναι, ότι η άθλια κατάσταση της γέφυρας, δεν μπορεί να πληγώνει την εικόνα της Καβάλας.

-Εμείς προτείνουμε στον Κ. Αντωνιάδη, να πληρώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» για την δουλειά που έκανε και να διαθέσει τα υπόλοιπα χρήματα, τα οποία θα έδινε για την αποκατάσταση της ζημιάς, ή για την κατασκευή καινούργιας γέφυρας, για να γίνει η θωράκιση του παλιού δρόμου (σ.σ. αναφερόμαστε στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού). Όπως έγινε με το έργο της παλιάς νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στον κόμβο της Φαλήρου. Και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να επικεντρωθεί στο μεγάλο έργο, που θα προσφέρει «βαθιά ανάσα» στην πόλη, της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού.

-Γι’ αυτά τα ζητήματα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο φίλτατος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κι έπεται το παλιό δικαστικό μέγαρο. Διότι, δεν βλέπουμε να κινούνται για τα θέματα αυτά οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας. Γιατί δεν κατέθεσε κάποιος από τους τέσσερις (έστω τους τρεις, γιατί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει το χαρτοφυλάκιο της εθνικής άμυνας και δεν έχει χρόνο να αφιερώσει στα ζητήματα της εκλογικής του περιφέρειας) μία ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, για την περιμετρική οδό της Καβάλας; Αν δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει το έργο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι μελέτες υπάρχουν, μπορούν οι τοπικοί παράγοντες να επιλέξουν την καλύτερη και να υποβάλλουν την πρόταση στην κεντρική διοίκηση.

-Το 2019, τον Ιανουάριο αν θυμόμαστε σωστά, ο τότε υφυπουργός οικονομικών, Στάθης Γιαννακίδης, υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των μελετών της περιμετρικής οδού Καβάλας, της διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού προς τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», του κόμβου της Εγνατίας οδού στην Πέρνη και του ημικόμβου της Εγνατίας οδού στο Οφρύνιο, με συνολικό προϋπολογισμό 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Αλήθεια, γιατί δεν αξιοποιήθηκε η χρηματοδότηση αυτή, για την επικαιροποίηση της μελέτης για την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καβάλας; Υπάρχουν τα χρήματα αυτά δεσμευμένα, εκταμιεύτηκαν, ή γιατί δεν εκταμιεύτηκαν από τότε; Θα το ερευνήσει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και θα προχωρήσει το σημαντικό έργο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.