Τις βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, έθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Ο Μ. Λαζαρίδης ενημέρωσε τον υπουργό για όλα τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών από το δημόσιο σύστημα υγείας στην Π.Ε. Καβάλας. Ο βουλευτής επισκέφτηκε το νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης, Πρίνου και συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β., αποκτώντας πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα.

Οι βασικές προτεραιότητες στον τομέα υγείας για την Π.Ε. Καβάλας είναι: α) η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Μ. Λαζαρίδη, που πρώτος έβαλε το συγκεκριμένο αίτημα στη δημόσια κουβέντα, β) η ουσιαστική λειτουργία του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στην παραλία Οφρυνίου, με την πρόσληψη δύο γιατρών γενικής ιατρικής, ή παθολογίας και δύο νοσηλευτών, γ) η αναβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε Ογκολογική Κλινική μικρής εμβέλειας, όπως ζήτησε ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Νομού Καβάλας.

Επίσης, ο Μ. Λαζαρίδης επεσήμανε στον υπουργό ότι, εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας υγείας από τη σημερινή κυβέρνηση, πρέπει να καλυφθούν οι κενές θέσεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Πρίνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β. Μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υγεία για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και βέβαιοι ότι, όποτε χρειαστεί, η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα τους και υπό το πρίσμα αυτό εργαζόμαστε όλοι, με δεδομένη την εμπιστοσύνη προς τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χρειάζεται πολλά ακόμα, αλλά ευελπιστούμε, με την αποφασιστικότητα, τη βούληση και τη διάθεση όλων των πλευρών, η κατάσταση να βελτιωθεί άμεσα. Η αισιοδοξία μου μεγαλώνει, από το γεγονός ότι σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγό και συμπαραστάτη τον κύριο Κικίλια, αλλά και τον υφυπουργό κύριο Κοντοζαμάνη».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.