Θέλουν να μας τρελάνουν οι θιασώτες της ιδιότυπης «για πρώτη φορά αριστερά», στην προσπάθειά τους να μας εξηγήσουν γιατί στη δική μας δημοκρατία δεν θα πρέπει να υπερισχύουν οι πλειοψηφίες αλλά να γίνεται ότι θέλουν οι μειοψηφίες, ή καλύτερα η παρέα των κυβερνώντων. Οι πλειοψηφίες, μας λένε, πολύ συχνά, κάνουν λάθος. Όπως τότε που είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και η πλειοψηφία ζητούσε να μην αλλάξουν οι ταυτότητες και ο Κώστας Σημίτης, τις άλλαξε. «Και αποδείχθηκε, λένε, ότι η πλειοψηφία, έκανε λάθος, αφού η αλλαγή των ταυτοτήτων σε τίποτα δεν μας κόστισε». Ανέφεραν κι άλλα παραδείγματα από το παρελθόν, για να μας πείσουν ότι ορισμένες φορές, που αυτοί κρίνουν, δεν πρέπει να ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Γι αυτό και δεν παίρνουν υπόψη τους τις διαμαρτυρίες του 70% των Ελλήνων και τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό ζήτημα.

Κι αυτό, το ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί σε κάθε περίσταση, μιλώντας κυρίως από τις συχνότητες της ΕΡΤ και του κομματικού ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Δυστυχώς, όμως, το ακούσαμε και από μερικούς άλλους, παραδοσιακούς αριστερούς, όπως ο Βασίλης Τραϊφόρος από τη συχνότητα δύο τοπικών ραδιοφώνων. 

Όλοι γνωρίζουμε, ότι το δημοκρατικό πολίτευμα είναι το χειρότερο πολίτευμα του κόσμου, με …εξαίρεση, ΌΛΑ τα άλλα!!! Αυτό σημαίνει πως σε ένα δημοκρατικό κράτος, ρωτάς εσύ, ο κυβερνήτης, τον λαό για τις προτιμήσεις του και εκτελείς την επιθυμία της πλειοψηφίας. Η ισχύς της πλειοψηφίας, είναι η πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας, και κανείς δεν δικαιούται να παραβεί. Και, επειδή, όπως προαναφέραμε, η δημοκρατία δεν είναι το τέλειο πολιτικό σύστημα, αλλά το καλύτερο απ’ όλα τα άλλα, μπορεί να γίνουν και λάθη. Και να ληφθούν και λάθος αποφάσεις από την πλειοψηφία. Καμιά όμως σημασία δεν έχει. Στη δημοκρατία, δεν μπορεί το πιθανό λάθος του λαού να το κρίνουν οι λίγοι, ή οι ελάχιστοι, γιατί αυτομάτως παραβιάζεται η ίδια η δημοκρατία και μετατρέπεται σε ολιγαρχία. Έτσι είχε σκεφτεί και ο Μεταξάς, για να αντιμετωπίσει τον διχασμό. Έτσι σκέφτηκε και ο Παπαδόπουλος, για να αντιμετωπίσει την πολιτική αναταραχή του 1965-1967.

Τη δόξα των πιο πάνω σωτήρων ζήλεψαν οι σημερινοί κυβερνώντες και δεν θέλουν να ρωτήσουν ή να αφουγκραστούν τον Ελληνικό λαό για το Σκοπιανό ζήτημα; Δεν βλέπουν τις δημοσκοπήσεις; Δεν βλέπουν το τεράστιο πλήθος απ’ όλη την Ελλάδα που βούλιαξε το Σύνταγμα στην διαμαρτυρία της Αθήνας;;; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με τη …συμφωνία των Πρεσπών, που μόνοι τους ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς αποφάσισαν για λογαριασμό μας, και υπέγραψαν εν αγνοία μας, αυτή την «πολύ καλή συμφωνία»;;; Το να δώσουμε ή όχι το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, δεν είναι εθνικό θέμα για μας, παρά μόνο για αυτούς, που έκαναν δημοψήφισμα και ρωτήθηκε ο λαός τους, ενώ εμείς όχι;;; 

Αν το Σκοπιανό είχε τεθεί ως θέμα πριν τις προηγούμενες εκλογές από τους κυβερνώντες και τους ψηφίζαμε, τότε θα είχε κάθε δικαίωμα, να ισχυριστούν ότι είχαν εντολή και νομιμοποίηση από τoν Ελληνικό λαό, να επιλύσουν το ζήτημα. Τώρα, όμως; Μας ρώτησαν και ενεργούν  υπογράφοντας και κυρώνοντας μια συμφωνία, για την οποία δεν συμφωνεί ο ελληνικός λαός;;; Κι αν αμφιβάλλουν, ας κάνουν δημοψήφισμα, ή εκλογές.

Εκτός κι αν άλλαξε το πολίτευμά μας και δεν το ξέρουμε!!!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.