• Οι δύο τηλεμαχίες των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Ena Channel και Center TV, επιβεβαίωσαν την άποψη που έχουμε σχηματίσει για τον καθένα. Κι επειδή παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μπορούμε να συγκρίνουμε την εικόνα που έδειξαν μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό, μ’ αυτή που έδειχναν στο δημοτικό συμβούλιο. Ορισμένοι λόγω του χώρου (στούντιο τηλεόρασης) προσπάθησαν να «ωραιοποιήσουν» την εικόνα αυτή, άλλος επέλεξε να δείξει ότι είναι πιο δυναμικός και άλλος φάνηκε να έχει «τρακ». Επίσης, οι δύο τηλεμαχίες έδειξαν και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες μεταξύ των «μονομάχων» της 26ης Μαΐου 2019.
  • Θα έλεγε κάποιος, ότι στις τηλεοπτικές αυτές αναμετρήσεις, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, θα βρισκόταν στη «δυσκολότερη» και πιο άβολη θέση. Αλλά, μόνο κάτι τέτοιο δεν αποκομίσαμε από την παρουσία της στις τηλεμαχίες. Αντιθέτως, έδειξε σιγουριά, αυτοπεποίθηση και το γνωστό ανθρώπινο πρόσωπο, που έχει στο γραφείο της στο Δημαρχείο, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στις προσωπικές και παλιότερα επαγγελματικές σχέσεις της. Κι η σιγουριά πηγάζει, κατά την άποψη μας, από το έργο που παρήχθη τα προηγούμενα πέντε έτη στον Δήμο Καβάλας. Άλλοι το θεωρούν μικρό και άλλοι σημαντικό.
  • Εμείς, θεωρούμε ότι «έστρωσε το έδαφος» για την επόμενη διοίκηση. Και μόνο ότι, ο Δήμος Καβάλας «νοικοκυρεύτηκε» οικονομικά, ενώ υπήρχαν σοβαρές εκκρεμότητες του παρελθόντος, είναι μεγάλο επίτευγμα. Η καλή οικονομική κατάσταση ενός Δήμου, είναι το εφαλτήριο για να γίνουν πράγματα για την καθημερινότητα, την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις παρεχόμενες υπηρεσίες κ.λπ. Εάν η Δημήτρη Τσανάκα δεν εκλεγεί, πάλι, δήμαρχος, ο επόμενος θα δρέψει τα αποτελέσματα της προσπάθειας που έγινε στην τελευταία πενταετία.
  • Το έργο, επομένως, είναι η διαφορά της νυν δημάρχου από τους συνυποψήφιους της. Το δήλωσε, μάλιστα, στη δεύτερη τηλεμαχία. «Όλοι έχουμε όραμα για την Καβάλα και θέλουμε να την οδηγήσουμε μπροστά. Εγώ, όμως, έχω έργο, σχέδιο και την εμπειρία. Δεν θα αρχίσω από το μηδέν», είπε.
  • Ο Άρης Βέρρος είναι ένα αυτοδιοικητικό πρόσωπο, το οποίο έχει και εμπειρία από διοίκηση. Προσπαθεί, όμως, να βρει την ισορροπία με την πολιτική του κομματικού χώρου που τον στηρίζει και αρκετές φορές «εκτρέπεται» από την καθαρά αυτοδιοικητική φιλοσοφία του. Η φωνή του αυτοδιοικητικού «πνίγεται» από τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί.
  • Ο Θόδωρος Μουριάδης στη δεύτερη τηλεμαχία, μας φάνηκε περισσότερο «τρακαρισμένος». Δυσκολεύεται να επικοινωνήσει τις προτάσεις και τις ιδέες του και θεωρητικολογεί. Ωστόσο, μπορεί να βασιστεί κάποιος στη συνεργασία του. Δέχτηκε αρκετές φραστικές επιθέσεις, άκομψες θεωρούμε, από τον Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν η αρνητική έκπληξη των τηλεμαχιών.
  • Ήταν επιθετικός, ιδιαίτερα αγχωμένος και ενόχλησε με τα λόγια και τις χειρονομίες του. Μάλιστα, ο Νίκος Ξανθόπουλος, που καθόταν δίπλα του στη δεύτερη τηλεμαχία, είπε αστειευόμενος, ότι θα φορέσει γυαλιά, για να προστατευτεί από τις χειρονομίες του Μάκη.
  • Επίσης, είναι ο μόνος από τους επικρατέστερους να εκλεγούν δήμαρχος, που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τις εκλογές, ώστε να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας σύμφωνα με το δικό του μοντέλο διοίκησης. Ο Βαγγέλης Παπάς, του συνέστησε να αφήσει στην άκρη το υπέρμετρο «εγώ» του, γιατί μετά τις εκλογές, θα απαιτηθούν ευρύτερες συναινέσεις στη λήψη των αποφάσεων.
  • Ο Ν. Ξανθόπουλος προβάλλει ως «δυνατά χαρτιά» της υποψηφιότητας του, τις περιόδους που διετέλεσε πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πίστευε, όμως, ότι θα είναι «εσαεί πρόεδρος» στη Δ.Ε.Υ.Α. και όταν αντικαταστάθηκε, από τη Δ. Τσανάκα, ενοχλήθηκε και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε. Το ίδιο έκαναν και ορισμένοι ακόμα συνάδελφοι του, οι οποίοι τιμήθηκαν με διοικητικά αξιώματα από τη δήμαρχο και σήμερα συμμετέχουν σε άλλους συνδυασμούς.
  • Ο Βαγγέλης Παππάς, προσπάθησε να δείξει ένα ήπιο πρόσωπο, σε σχέση μ’ εκείνο του δυναμικού δημοτικού συμβούλου και συνδικαλιστή. Και ακόμα, να προβάλλει ότι είναι ο «θιασώτης» της συνεργασίας, που προβλέπει ο νέος νόμος (Κλεισθένης). Η συνεργασία μαζί του, πάντως, είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα.
  • Τέλος, ο Χρήστος Ποτόλιας, είναι αυτό που λένε «μία κατηγορία μόνος του»! Ασπάζεται τη θέση του κόμματος που τον στηρίζει, η οποία αποκλείει τις συνεργασίες με άλλους πολιτικούς φορείς, που υπηρετούν τα «μεγάλα συμφέροντα». Οπαδός του κρατισμού και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, δεν είναι δυνατό να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, που θέλουν οι πολιτικοί και τα κόμματα να εξελίσσονται, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Ο υποψήφιος δήμαρχος του όγδοου συνδυασμού, δεν παρέστη στις τηλεμαχίες και δεν έχουμε άποψη για την προσωπικότητα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.