Τι απέγιναν οι νομικοί, οι τεχνικοί σύμβουλοι, η Ομοσπονδία και η ΓΣΕΕ για τον Πρίνο;

0
DCIM100MEDIADJI_0638.JPG

Αντιγράφουμε κατά λέξη από την πρώτη εξώδικη απάντηση που είχε στείλει στις 22 Νοεμβρίου το Σωματείο των εργαζομένων στην Ενεργειακή, ζητώντας περισσότερο χρόνο και στοιχεία από την εταιρεία για τη διαβούλευση που θα γινόταν σχετικά με το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων:
“Στην ως άνω συνάντηση, το Σωματείο μας θα συνεπικουρείται από νομικούς και τεχνικούς συμβούλους, ενώ θα παρευρίσκεται και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας”
Το θυμίζουμε αυτό γιατί στην διαβούλευση της Δευτέρας εμφανίστηκε τελικά μόνο η ηγεσία του Σωματείου, ο Πρόεδρος Κελαϊδάκης, ο αντιπρόεδρος Πολυχρόνης και ο Γραμματέας Τσάγκας.
Ούτε δικηγόροι, ούτε τεχνικοί εμπειρογνώμνονες, ούτε συνδικαλιστές από τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια ομοσπονδία, Είναι λογικό να προκαλεί απορίες αυτή η εξέλιξη, ειδικά από τη στιγμή που το Σωματείο είχε δώσει έμφαση στην παρουσία των προαναφερθέντων, αφού επαναλάμβανε την ίδια ακριβώς αναφορά και στο δεύτερο εξώδικο, με το οποίο είχε επιμείνει στο να μετατεθεί η συνάντηση για τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία είχε ζητήσει να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα. 
Μια εξήγηση μπορεί να είναι ότι το Σωματείο δεν είχε πρόθεση να πάει σε ουσιαστική συζήτηση, να πει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ χωρίς αντιπροτάσεις και να συνεχίσει, προφανώς, σε δικαστικό επίπεδο. Αλλά αν αυτό ήταν προαποφασισμένο, γιατί  τόνιζαν σε δύο εξώδικά τους με τέτοια έμφαση ότι η ομάδα τους θα είχε αυτή τη διευρυμένη σύνθεση;
Μια άλλη εξήγηση μπορεί να είναι ότι υπάρχουν και κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις για την ενδεδειγμένη τακτική για το Σωματείο, η οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τον Βαγγέλη Παππά, και η οποία ως τώρα κάθε άλλο παρά έχει αποφέρει καρπούς, αφού η Ενεργειακή κλιμακώνει την αντίδρασή της. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι στην ομάδα που έχουν μια πιο τεχνοκρατική προσέγγιση. Αυτό το κλίμα είχε προκύψει και από το γεγονός ότι το 1ο εξώδικο του Σωματείου είχε αρχικά διαρρεύσει και αναρτηθεί από καβαλιώτικο μέσο, για να αποσυρθεί στη συνέχεια και να εμφανιστεί σε άλλο μέσο!
Όπως και να έχει, ήταν κάπως …μοναχική η παρουσία των συνδικαλιστών…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.