-Πόσο καιρό πριν, ο Απόστολος Βαγενάς, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, επισκέφτηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, αν θυμάμαι σωστά, για να συζητήσει με τους μαθητές, που ζητούσαν να μη γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων στο σχολείο τους;

-Από την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, το Γενικό Λύκειο στις Κρηνίδες τελεί υπό κατάληψη από μαθητές που ζητούν, μεταξύ άλλων, να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο τους. Οι ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους (στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), είναι η βασική αιτία για την απώλεια (πολύτιμων) διδακτικών ωρών, αλλά και για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου «παιδείας», να γίνουν συμπτύξεις τμημάτων, άρα να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη την περίοδο του κορονοϊού covid-19.

-Νομίζω πως οι μαθητές και οι γονείς τους, δεν θα είχαν αντίρρηση να παρακολουθούν τα μαθήματα και τριάντα άτομα σε κάθε αίθουσα, αν ήξεραν πως άπαντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι φορείς του ιού. Εάν είναι δύσκολο να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, για να μην συμπτυχθούν τμήματα, τουλάχιστον η κεντρική διοίκηση πρέπει να μεριμνήσει για τον συχνό έλεγχο των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ώστε να εντοπίζονται γρήγορα τα κρούσματα και να απομονώνονται σε καραντίνα, για να μην διασπείρεται ο covid-19.

-Αυτό, όπως και τα άλλα ζητήματα που θέτουν οι καταληψίες μαθητές, πρέπει να τα συγκεντρώσει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να ΑΠΑΙΤΗΣΗ από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς προϊσταμένους του, να δώσουν λύση, πριν τελειώσει κι αυτή η σχολική περίοδος! Τι έπραξε μετά την συνάντηση με τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας; Όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση, καρντάσι Απόστολε, είναι επόμενο οι μαθητές να καταφεύγουν στην κατάληψη του σχολείου.

-Όσον αφορά το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, είπες ότι δεν θα λειτουργούσε Λύκειο στις Κρηνίδες, μετά την συνένωση του πρώην Δήμου Φιλίππων με τον (Καλλικρατικό) Δήμο Καβάλας. Συγνώμη, καρντάσι Απόστολε, αλλά δεν γίνεται μία μεγάλη περιοχή, που ήταν Δήμος, να μην έχει Γυμνάσιο και Λύκειο; Τα σχολεία αυτά έπρεπε να είναι, κατά την άποψη μου, τα καλύτερα στον (ενιαίο) Δήμο Καβάλας και να σφύζουν από μαθητές και μαθήτριες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.