-Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι φοιτητές, για την πρόσφατη πλημμύρα στις εστίες του ιδρύματος, δήλωσε ο κοσμήτορας του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), Θανάσης (Νάσος) Μητρόπουλος. «Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, ότι οι φοιτητικές εστίες στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας, είναι παλαιάς τεχνολογίας, παλαιών προδιαγραφών και θεωρητικά, θα έπρεπε να προχωρήσει η κατασκευή καινούργιων», σχολίασε. Εμείς θα κάνουμε το εξής απλό ερώτημα στον κοσμήτορα. Τι έχει κάνει η διοίκηση του ιδρύματος τα προηγούμενα έτη και με δεδομένη την παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, για να επιλύσει τα προβλήματα; Δηλαδή, ο αντιπρύτανης της πανεπιστημιούπολης Καβάλας, μετέφερε στην κεντρική διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. την ανάγκη να γίνει ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών; Κι αν κατέθεσε σχετικό αίτημα, ποια είναι η απάντηση που πήρε από την κεντρική διοίκηση;

-Επίσης, ο αντιπρύτανης της πανεπιστημιούπολης Καβάλας, ενημέρωσε τους τοπικούς βουλευτές για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών, ώστε να μεσολαβήσουν στα αρμόδια Υπουργεία, για να γίνει η ριζική ανακαίνιση-βελτίωση των εγκαταστάσεων και των συνθηκών διαμονής των φοιτητών; Ποιος θα αρνηθεί να βοηθήσει, προκειμένου να έχει η σπουδάζουσα νεολαία τις καλύτερες συνθήκες στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Κατά την άποψη μας, την ευθύνη για την εγκατάλειψη των φοιτητικών εστιών έχουν οι διοικούντες την πανεπιστημιούπολη της Καβάλας.

-Το ζήτημα που θέτει ο κοσμήτορας, Νάσος Μητρόπουλος, για την κατασκευή καινούργιων εστιών, είναι «άλλου παπά Ευαγγέλιο». Ο κοσμήτορας «ρίχνει το μπαλάκι» στην τοπική κοινωνία λέγοντας ότι: «Κάποια στιγμή, πρέπει και η πόλη να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή. Πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει ένα Πανεπιστήμιο. Κι αυτό, έχει άλλες ανάγκες, ενδεχομένως, από εκείνες που είχε το παλιό ΤΕΙ».

-Επειδή αναφέρθηκε στο παλιό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, θα του υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Καβάλας, επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραχώρησε οικόπεδο που γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, με σκοπό την ανέγερση καινούργιων εστιών για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες. Γιατί οι διοικήσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, δεν αξιοποίησαν την παραχώρηση του οικοπέδου, για να κατασκευάσουν τις εστίες και να αυξήσουν τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών και δωματίων;

-Δεν οφείλει, φίλτατε κοσμήτορα, η Καβάλα να υποδείξει κάποιο ακίνητο, για την στέγαση των φοιτητών της σημερινής πανεπιστημιούπολης. Οι διοικούντες το ίδρυμα θα επιλέξουν τον χώρο, ή το ακίνητο και θα ζητήσουν από τα αρμόδια Υπουργεία, να χρηματοδοτήσουν το έργο. Ανέφερε τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου, του ΤΕΥΑΚΕ, αλλά αυτά έχουν ιδιοκτήτες. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες, να παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία τους, για να λειτουργήσουν τα κτήρια αυτά ως φοιτητικές εστίες. Η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. θα επιλέξει το ακίνητο που είναι κατάλληλο κι αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης, θα γίνουν οι εστίες. Έως τότε, εμείς αναμένουμε την ανακοίνωση, για την (ριζική) ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών που βρίσκονται εντός της πανεπιστημιούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.