Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Καβάλας, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν: ο γενικός διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. (Διαχείριση Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) Α.Ε., Γιώργος Βογιατζής και οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου Καβάλας, Χαράλαμπος Πεταμίδης και Κώστας Κητής, ο δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν το περασμένο διάστημα, για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στον Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) του Δήμου, τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή, το θέμα της επιβολής Φ.Π.Α. (Φόρου Προστιθέμενης Αξίας) στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς η διατήρηση του στο 24%, θα επιφέρει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους Δήμους.

Επίσης, ζήτησε την μεσολάβηση του γενικού γραμματέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ενστάσεις που προβάλλει η Πολεοδομία Καβάλας, για την κατασκευή των κτιριακών υποδομών της Μ.Ε.Α. (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων), ενώ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η αύξηση των κονδυλίων, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων. Ο Μανώλης Γραφάκος επεσήμανε πως το Υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, αλλά και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, έχουν ανακοινώσει ότι θα διαθέσουν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση του κοινού, μέσα από διάφορες ενημερωτικές δράσεις και υποσχέθηκε ότι, θα μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς, τα αιτήματα που έβαλε ο δήμαρχος Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.