Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου εστάλη δελτίο Τύπου, στο οποίο ανα­κοινώνεται ότι, την προσεχή Κυριακὴ της Ορθοδοξίας (17 Μαρτίου 2019) έχει προ­γραμ­ματιστεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, η επίσημη τελετὴ μετ­ονο­μασίας της οδού Μητροπόλεως, σε οδὸ Μητροπολίτου Προκοπίου.

Πρόκειται για την υλοποίηση της αποφάσεως του δημοτικού συμ­βουλίου Δήμου Καβάλας, ύστερα απὸ σχετικὸ αίτημα του μητρο­πολίτη, κ. Στεφάνου, ο οποίος, από την πρώτη στιγμὴ της ελεύσεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ., έθεσε σαν άμεση προ­τεραιότητα, την απόδοση της οφειλομένης τιμής προς τον προκάτοχό του και για 43 χρόνια μητροπολίτη, Προ­κόπιο. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:

-Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019, Όρθρο και αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερὸ ναὸ αγίου Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη, κ. Στεφάνου.

-Μετὰ την απόλυση της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11π.μ. έξοδο εκ του ιερού ναού δια την μετάβαση εν πομπή και με τη συμ­μετοχή του ιερού κλήρου, των Αρχών και των φορέων της πόλεως και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, προς την οδό Μητρο­πόλεως δια των οδών Δαγκλή και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

-Στις 11:15π.μ., αποκαλυπτήρια της επιγραφής της νέας οδού Μητροπολίτου Προκοπίου, απὸ τον μητροπολίτη, κ. Στέφανο και την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, μετὰ από σύν­τομη τελετὴ.

Η παρουσία όλων, κλήρου και λαού της τοπικής Εκκλησίας, θα είναι μία εναργὴς απόδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, προς τον μακα­ριστὸ ιεράρχη Προκόπιο, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτὴ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.