Έξι ημέρες, 40 φορείς υγείας, κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού, 45 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 9 πόλεις και οικισμούς και πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νέοι και παιδιά που αποκόμισαν εμπειρίες και γνώσεις πάνω σε ζητήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, είναι το αποτέλεσμα της «εβδομάδας δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τρίτη χρονιά, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2018 και του 2019 και μετά από την διακοπή λόγω της πανδημίας του covid-19.

Οι δράσεις της φετινής διοργάνωσης αφορούσαν σε τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες: την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της, την αιμοδοσία, την αναπηρία, την πρόληψη και τον εθελοντισμό και πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων: ιατρούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε δομές κοινωνικής προστασίας, εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, εθελοντές, διασώστες κ.ά. Η διοργάνωση και η απήχηση που αυτή είχε στο ευρύ κοινό αξιολογήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας και κοινωνικών πολιτικών, Αριστείδη Μωυσιάδη, τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα δημόσιας υγείας, Δημήτρη Θεοδωρίδη και τον γενικό διευθυντή δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Λουκά Γεωργίου.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής: «Η εβδομάδα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, είναι μία καινοτόμος δράση της Περιφέρειάς μας, μοναδική σε επίπεδο χώρας. Περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις και ομιλίες, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων. Το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η διοργάνωση και φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, δείχνει ότι οι πολίτες αξιολογούν ως πολύ σημαντικά τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε, ώστε η εβδομάδα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας να καταστεί θεσμός της Περιφέρειας».

Από την πλευρά του, ο Αρ. Μωυσιάδης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας. Υπήρξε μία πολύ καλή οργάνωση των δράσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ως Αντιπεριφέρεια δημόσιας υγείας και κοινωνικών πολιτικών προσπαθήσαμε να δώσουμε το «παρών» σε όσο το δυνατό πιο πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια. Το συνολικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί κι έτσι θα συνεχίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.