Τελευταίος διαχειριστικός απολογισμός για το «Κοινωνικό κατάστημα» με πικρίες

0

Τον τελευταίο απολογισμό της διαχείρισης του «Κοινωνικού Καταστήματος» πραγματοποίησε, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, η διαπαραταξιακή επιτροπή που αποτελούνταν, κυρίως, από μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καβάλας.

Ο απολογισμός αφορούσε την περίοδο από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Από τον Δεκέμβριο, η λειτουργία του «Κοινωνικού Καταστήματος» εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Στηρίζω», μαζί με το «Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο», με διαχειριστές, πλέον, το σύλλογο «Πνοή», την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, το Δήμο Καβάλας, την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, το Επιμελητήριο, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας.

Η πρόεδρος του συμβουλίου, Ευαγγελία Ασλανίδου, εξέφρασε το παράπονό της προς τις συμβούλους της αντιπολίτευσης, Ανθή Σπηλιοπούλου και Μαρία Κλωνάρη, για την αλλαγή της στάσης τους, τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά τη λειτουργία του «Κοινωνικού Καταστήματος».

Παράπονα, επίσης, εξέφρασαν και άλλοι σύμβουλοι, γιατί έγιναν δέκτες κριτικής για την ανάμειξή τους στη διαχείριση της συγκεκριμένης δομής πρόνοιας του Δήμου Καβάλας. «Δεν είναι δυνατόν να έχω αφιερώσει χρόνο και έγινα «ζητιάνος» για να προσφέρω στο «Κοινωνικό Κατάστημα» και κάποιοι να αφήνουν «σκιές» για τη διαχείριση που έγινε», είπε ο Παύλος Χαβιαρόπουλος.

Η μεγάλη επιτυχία του «Κοινωνικού Καταστήματος», τόνισε η Ευαγγελία Ασλανίδου, είναι ότι ανέπτυξε το πνεύμα εθελοντισμού. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τους χορηγούς, αλλά κι εσάς, τα μέλη του συμβουλίου, για τη στήριξη που παρείχατε στη λειτουργία του «Κοινωνικού Καταστήματος».

Η προσφορά του στην κοινωνία της Καβάλας φαίνεται από τους αριθμούς. Από το «Κοινωνικό Κατάστημα» ωφελήθηκαν χίλιες τριακόσιες οικογένειες και διανεμήθηκαν πάνω από εκατόν πενήντα χιλιάδες κιλά τροφίμων», είπε.

Ο τελευταίος διαχειριστικός απολογισμός εγκρίθηκε, τελικά, ομόφωνα από τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.