Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μαζί για την Ευρώπη-Μαθαίνοντας από το παρελθόν για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, όπως η ξενοφοβία στην Ευρώπη» συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Για την εκπαιδευτική κοινότητα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, πως και τα μέλη της μπορούν να συμβάλλουν, με τον δικό τους τρόπο, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών και στην αποδόμηση των προκαταλήψεων. Εξάλλου, είναι αποδεκτό ότι εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα ανοίγουν νέους ορίζοντες και νέες προκλήσεις στους μαθητές, ώστε να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες. Το εν λόγω πρόγραμμα ανταλλαγής νέων χρηματοδοτείται από το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας και οι δράσεις του ολοκληρώνονται το Σάββατο (7 Μαΐου 2022) με την γιορτή αποχαιρετισμού. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί και θα υλοποιηθούν μέχρι την ημέρα γιορτής είναι οι ακόλουθες:

Τετάρτη 4/5/2022

Στο σχολείο:

-Συζήτηση με συνομηλίκους Έλληνες νέους με θέμα: «Πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνύπαρξη/ένταξη και ενσωμάτωση, όπως βιώνονται στο Γυμνάσιο».

-Εργαστήρι με το παραπάνω θέμα με την εποπτεία του Κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

-Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Πέμπτη 5/5/2022

-Ξενάγηση στην παλιά πόλη, στο Ιμαρέτ, την Παλιά Μουσική. Οργάνωση ξενάγησης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλίππων.

-Στο φρούριο: Παρουσίαση και συμμετοχή σε ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια.

Παρασκευή 6/5/2022

-Εργαστήρι αρχαίας μάσκας στο σχολείο και  προετοιμασία μαθητών για δραματοποίηση μικρού χορικού από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου.

-Επίσκεψη στο μουσείο προσφυγικού ελληνισμού.

Σάββατο 7/5/2022

-Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (αρχαίο θέατρο)-παράσταση χορικού από τις «Ικέτιδες», από τους μαθητές.

-19:30: Γιορτή αποχαιρετισμού με συμμετοχή μαθητών και γονέων.

Το σχολείο έχει αδελφοποιηθεί από το 2019 με το Johannes-Scharrer Gymnasium Nurnberg (Νυρεμβέργη Γερμανίας)».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.