• «Σε αμερικανική υπόθεση φαίνεται πως θα εξελιχθεί ο επικείμενος διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπως και η παραχώρηση του προβλήτα «Φίλιππος Β» της Καβάλας. Την ίδια ώρα, η πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας φέρεται, μετά το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι, να προσελκύει και γερμανικό ενδιαφέρον», αναφέρει δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα.
  • Απ’ όσο γνωρίζω, καρντάσια, οι Οργανισμοί Λιμένων της Ελλάδας είναι μονομετοχικές Ανώνυμες Εταιρείες, με κάτοχο της μοναδικής μετοχής το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., το λεγόμενο «υπερ-ταμείο» και σύγχρονο μαυραγορίτη, θα το χαρακτήριζα εγώ. Διότι, το ελληνικό δημόσιο ανέθεσε σε μία θυγατρική εταιρεία μιας άλλης Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία δεν ανήκει στον δημόσιο, ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των λεγόμενων «μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής στρατηγικής», δηλαδή των μνημονίων!
  • Τα μνημόνια τελείωσαν, εκτός κι αν ο Αλέξης είπε ένα ακόμα (μεγάλο) ψέμα στον ελληνικό λαό περί “καθαρής εξόδου”, ωστόσο το «υπερ-ταμείο», όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά έγινε και (μοναδικός) μέτοχος των Οργανισμών Λιμένων, που σημαίνει, ο αποκλειστικός διαπραγματευτής των λιμενικών υποδομών της Ελλάδας!
  • «Μα είναι δυνατό να καταργηθεί το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.;», θα ρωτήσει κάποιο καρντάσι. Η απάντηση είναι απλή. Όπως ιδρύθηκε με νομοθετική πράξη του ελληνικού Κοινοβουλίου (ν.3986/2011), έτσι μπορεί να καταργηθεί.
  • Δεν χρειάζεται καν, η παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όπως έγινε στην περίπτωση της απόφασης για την κατάργηση ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και συμβόλου της Χριστιανοσύνης, από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος «προσέφυγε» στο ανώτερο δικαστήριο της γειτονικής χώρας, για να βγάλει πλαστή την απόφαση του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ, να γίνει ο ναός της Αγίας Σοφίας μουσείο.
  • «Έγινε λάθος και το διορθώνουμε», είπε ο Ταγίπ. Η UNESCO, καρντάσι Ρετζέπ, ανακήρυξε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την Αγία Σοφία και όχι το τέμενος. Εξακολουθεί να είναι μνημείο, αλλά δεν ζήτησες την άδεια για τις επεμβάσεις σε ένα μνημείο με στοιχεία απαράμιλλης αρχιτεκτονικής αξίας. Υπήρχαν άνθρωποι της UNESCO στην επιτροπή, που αποφάσισε τις «μετατροπές» που θα γίνουν στο μνημείο, για να χρησιμοποιηθεί ως τέμενος;
  • Όσον αφορά τα λιμάνια (Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας), η «μοιρασιά» έγινε. Τα golden boys του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., όπως είπε ο Θίοντορ, θα κάνουν καλή συμφωνία και η (πάντα) «πτωχή πλην τίμια» Ελλάδα, θα πάρει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, για να πληρώσει τις (αιώνιες) διεθνείς υποχρεώσεις της!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.