-Στο «λυκαυγές» του 2022, η Ελλάδα θα ξεπεράσει τους είκοσι ένα χιλιάδες (21.000) θανάτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Πρόκειται για μία θλιβερή επίδοση, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό και θυμό. Η αρνητική αυτή επίδοση, μπορεί να «συγκριθεί» μόνο με τις απώλειες που έχει η χώρα στα τροχαία δυστυχήματα. Είναι εντυπωσιακό ότι, τα θύματα (νεκροί) που καταγράφηκαν την περίοδο από το έτος 2000 έως και το έτος 2020 στην άσφαλτο ανέρχονται σε 25.788, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η σύγκριση με την περίοδο από το έτος 2010 έως και το έτος 2020. Στο διάστημα αυτό, οι νεκροί στα τροχαία δυστυχήματα ήταν 9.375. Έως και τις 3 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), στην Ελλάδα καταγράφηκαν 20.990 θάνατοι σχετιζόμενοι με τον κορονοϊό covid-19. Δηλαδή, μέσα σε δύο έτη πανδημίας, έχουμε υπερδιπλάσιο αριθμό θανάτων, σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα την περίοδο 2010-2020!

-Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη περίοδο μετά την λήξη του β΄ παγκοσμίου πολέμου, στην οποία η Ελλάδα θρήνησε τόσες χιλιάδες θύματα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμα και σε μία πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία, διάρκειας δύο ετών, η Ελλάδα δεν θα είχε 21.000 νεκρούς στρατιώτες. Να αναφέρουμε πως, οι απώλειες Ελλήνων στρατιωτών στην διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου υπολογίζονται από 20.000 έως και 35.000 νεκρούς. Οι συγκρίσεις, επομένως, είναι αποκαρδιωτικές και δημιουργούν αγανάκτηση και οργή, για την ολέθρια διαχείριση της πανδημίας.

-Τα 21.000 θύματα και ποιος ξέρει πόσα ακόμα στην συνέχεια της πανδημίας, θα στοιχειώνουν, για πάντα, την σημερινή κυβέρνηση της χώρας. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναφέρει πως, την περίοδο που κυβέρνησε την χώρα το συγκεκριμένο σχήμα, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχασαν την ζωή τους πάνω από είκοσι χιλιάδες πολίτες! Και ότι, η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα στην πανδημία του covid-19.

-Κι αν συνέβαινε το ίδιο σε μία πολεμική αντιπαράθεση, είναι βέβαιο ότι οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί θα λογοδοτούσαν. Οι στρατιωτικοί θα «ξηλώνονταν», θα περνούσαν από στρατοδικείο και θα οδηγούνταν στο εκτελεστικό απόσπασμα! Οι πολιτικοί θα καταδικάζονταν και θα φυλακίζονταν, ή θα εξορίζονταν, όπως έκαναν στην αρχαία Ελλάδα. Στην σύγχρονη Ελλάδα, όμως, οι πολιτικοί αυτοί θα επιβραβευτούν με μία νέα θητεία στο Κοινοβούλιο και στην διακυβέρνηση της χώρας! Η ηθική κατάπτωση είναι μεγάλη και επικίνδυνη, για το παρόν και το μέλλον του έθνους. Όταν η αρχαία Αθήνα βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση, μετά την περίοδο ακμής, έγινε έρμαιο των εχθρών της και, ευτυχώς, υποτάχθηκε στον Φίλιππο Β΄, ο οποίος επέβαλε στην Ελλάδα την μακεδονική δυναστεία. Αλλιώς, αν γινόταν τότε η τεράστια σε όγκο εισβολή των Περσών, η Ελλάδα θα αποτελούσε μία σατραπεία του απέραντου περσικού βασιλείου, αντί να γίνει η Περσία επαρχία της αυτοκρατορίας που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Φίλιππου Β΄, που δεν πρόλαβε να αρχίσει εκείνος την εκστρατεία προς την Ανατολή και εναντίον του διαχρονικού εχθρού του ελληνισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.