• Αν μπορεί κάποιος να δεχτεί τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετεριών, εστιατορίων) στους πεζόδρομους της πόλης, η εμφάνισή τους, τα τελευταία χρόνια, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Ελευθερίου Βενιζέλου, Ομονοίας, κ.ά.) είναι υπερβολική.
  • Θυμάστε, καρντάσια, πόση συζήτηση έγινε για το καφέ που άνοιξε στη γωνία των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και (θωρηκτού) Αβέρωφ. Με τα λιγοστά τραπεζοκαθίσματα «στένεψε» αμέσως το διαθέσιμο πλάτος του πεζοδρομίου για τους διερχόμενους πεζούς. Κι αν στους πεζόδρομους υπάρχει μία σχετική ασφάλεια για την κίνηση των πεζών, στις προαναφερθείσες οδούς, οι πεζοί που αναγκάζονται να πατήσουν στο οδόστρωμα, γιατί δεν χωράνε να κινηθούν στο πεζοδρόμιο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παρασυρθούν από κάποιο όχημα.
  • Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ένας σημαντικός αριθμός εμπορικών καταστημάτων έκλεισε, ενώ άρχισαν να ανοίγουν καφετέριες και εστιατόρια. Με αποτέλεσμα, τα καταστήματα αυτά να κυριαρχήσουν στην αγορά της Καβάλας! Η εικόνα αυτή, ωστόσο, δεν είναι η καλύτερη. Εμένα, καρντάσια, μ’ ενοχλεί να βλέπω απλωμένα τραπεζοκαθίσματα σχεδόν παντού στο κέντρο της πόλης. Είναι και αισθητικό το πρόβλημα.
  • Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών δεν αντιλαμβάνονται ότι, η εικόνα αυτή είναι αρνητική, γιατί ενδιαφέρονται μόνο για το επιχειρηματικό κέρδος. Τα απλωμένα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους και στα πεζοδρόμια, δεν συμβάλλουν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.
  • Κατά την άποψη μου, είναι λάθος να δίνονται άδειες λειτουργίας καφετεριών και εστιατορίων στους εμπορικούς δρόμους, όπως η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου και η Ομονοίας. Το κωμικό είναι, ότι ενώ βγαίνουν τέτοιες άδειες, ο Δήμος Καβάλας «κυνηγάει» τους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων καταστημάτων στους πεζόδρομους, για να μην επεκταθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι προστατευτικές κατασκευές. Το ενδιαφέρον για την ευταξία της πόλης είναι υποκριτικό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαμός από κόσμο και δεν χωράνε να περάσουν, καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου αλλά γράψε και το όνομα σου από κάτω από το άρθρο να ξέρουμε και γιατί την λες…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.