Τα τενάγη πλημμυρίζουν, αλλά λύση δεν βρίσκεται

0

Ευχόμαστε να είναι αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση στα τενάγη Φιλίππων, με σκοπό την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των πλημμυρών.

Πρέπει να δοθεί, κάποτε, μία οριστική λύση, για να σταματήσει η σπατάλη πόρων χωρίς αντίκρισμα, προκειμένου να γίνονται έργα άνευ αποτελέσματος.

Αν πρέπει να δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό, αλλά το έργο που θα γίνει θα εξαλείψει το πρόβλημα, τότε θα πούμε χαλάλι τα χρήματα που δόθηκαν.

Είμαστε, όμως, επιφυλακτικοί με τα έργα που ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καβάλα.

Έχουμε την αίσθηση, χωρίς να είμαστε ειδικοί, πως θα δώσουν προσωρινή λύση. Ίσως μειώσουν την έκταση του προβλήματος, αλλά δεν θα το λύσουν μια και καλή.

Πέρασαν τόσες διοικήσεις στην τέως νομαρχιακή και νυν περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά το φαινόμενο των πλημμυρών στα τενάγη Φιλίππων παραμένει και, μάλλον, γίνεται πιο έντονο κάθε χρόνο.

Ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. έθιξε κι άλλα θέματα στη συνέντευξη Τύπου, εξίσου σημαντικά για το Νομό και την πόλη της Καβάλας.

Είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το «όραμα» του για τον τόπο, αλλά η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη στην Ελλάδα.

Η θεωρητικολογία έχει κουράσει, ενώ η απουσία πράξεων έχει απογοητεύσει τους πολίτες. Είναι προτιμότερο, κατά τη γνώμη μας, τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά, να μιλάνε μόνο όταν έχουν να πούνε κάτι χειροπιαστό.

Έτσι, θα αρχίσει, σιγά-σιγά, να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

Ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί ο Γιώργος Παυλίδης το Νομό Καβάλας, θα έχει να παρουσιάσει ένα έργο που τελείωσε και παραδόθηκε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ήρθε, νομίζουμε, ο καιρός που οι τοπικοί άρχοντες, κυρίως όσοι και όσες είναι στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. Να βάλουν ψηλά τον πήχη και να τον ξεπεράσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.