• Οι δήμαρχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται σε κομματικές εκδηλώσεις. Κι αν προσκληθούν, έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι κομμάτων επιβάλλεται να επισκέπτονται τους τοπικούς άρχοντες (χωρικό αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο) όταν βρίσκονται σε ένα τόπο. Όχι μόνο για εθιμοτυπικό λόγο, αλλά και για να ενημερωθούν για τα ζητήματα κάθε περιοχής. Αυτό επιβάλλει, κατά την άποψη μας, ο πολιτικός πολιτισμός.
  • Το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με επικεφαλής τους τομεάρχες του κόμματος, Χρήστο Σπίρτζη και Κατερίνα Νοτοπούλου, που ήρθε στην Καβάλα συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη και τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, στο Δημαρχείο. Εκεί, τα κομματικά στελέχη συζήτησαν με τον δήμαρχο για τα θέματα που απασχολούν τη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Επομένως, δεν κατανοούμε γιατί ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Παπαφιλίππου, εγκαλεί τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, γιατί δεν παραβρέθηκε στην κομματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, για τον τουρισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν, άραγε, τόσο «φορτωμένο» το πρόγραμμα των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που δεν είχαν χρόνο, έστω μισή ώρα, για να συναντηθούν με τον δήμαρχο στο Δημαρχείο, όπως έκαναν με τον Θ. Μουριάδη, για να ενημερωθούν και να εκφράσουν την πολιτική τους στήριξη στον Δήμο Θάσου; Θεωρούμε πως είναι σοβαρή παράλειψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα της επίσκεψης και πιστεύουμε ότι σκοπίμως δεν ζητήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Θάσου.
  • Πρέπει να αντιληφθούν ο Γ. Παπαφιλίππου και οι ομοϊδεάτες του, ότι ο δήμαρχος δεν είναι κομματικός παράγοντας. Εκπροσωπεί τον λαό ενός Δήμου και υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου αυτού. Είναι θράσος, λοιπόν, να λέγεται ότι: «Η απουσία του (σ.σ. του δημάρχου) από την εκδήλωση, πέρα από το ότι συνιστά θεσμικό ατόπημα, έβλαψε σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του». Είναι «θεσμικό ατόπημα», ο επισκέπτης να «σνομπάρει» τον «πρώτο πολίτη» ενός Δήμου; Έτσι λειτουργεί, για παράδειγμα, ο πολιτικός ηγέτης μιας χώρας, ή ο επικεφαλής ενός ξένου κόμματος, όταν επισκέπτεται την Ελλάδα; Θα έρθει, δηλαδή, στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός ενός κράτους, ή ο αρχηγός ενός κόμματος και δεν θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, ή τον πρωθυπουργό; Με την λογική των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, ή ο πρωθυπουργός, οφείλουν να επισκεφτούν τον επισκέπτη στο ξενοδοχείο που κατέλυσε, για να συζητήσουν τα πολιτικά και άλλα ζητήματα!
  • Όσον αφορά τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, ο δήμαρχος τα αναδεικνύει εκεί που πρέπει κι όταν χρειάζεται. Δηλαδή, απευθύνεται στις αρμόδιες Υπηρεσίες, την περιφερειακή και την κεντρική διοίκηση. Δεν πηγαίνει σε μία κομματική συγκέντρωση, για να κάνει πολιτική εκμετάλλευση των προβλημάτων του τόπου του. Θα συστήσουμε στον Γ. Παπαφιλίππου και τους συντρόφους του στο κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να είναι σοβαροί και υπεύθυνοι, γιατί η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.