Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, απέστειλε επιστολή στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, ζητώντας την αρωγή του στο ζήτημα που απασχολεί τους παραγωγούς σπαραγγιών του Νομού. Συγκεκριμένα, με την περίοδο της συγκομιδής σπαραγγιού να έχει αρχίσει, παρουσιάζεται πρόβλημα στη διαδικασία συσκευασίας, λόγω της πανδημίας του SARS-COV-2. Οι εργάτες στα συσκευαστήρια αδυνατούν να προσέλθουν καθημερινά, με αποτέλεσμα το προσωπικό να έχει μειωθεί στους 100 από τους 200 εργαζόμενους.

Έτσι, το προϊόν παραμένει στα συσκευαστήρια και πολλές φορές σαπίζει προτού συσκευαστεί! Επίσης, μειώθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την Γερμανία, καθώς και τις δύο προηγούμενες χρονιές, οι παραγωγοί επλήγησαν από πλημμύρες και χαλαζόπτωση. Οι παραγωγοί έχουν περιέλθει σε άσχημη οικονομική κατάσταση και μετά βίας καλύπτουν τα έξοδα τους. Ο Γιάννης Πασχαλίδης, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ζήτησε από τον υπουργό να δοθούν αποζημιώσεις για τις προηγούμενες χρονιές και να ληφθούν υπ’ όψιν τα σημερινά αρνητικά δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.