Τα Σκόπια κάνουν πολιτική και στο Euro 2021!

0

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 αρχίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας, αλλά με την συμμετοχή της (εθνικής) ομάδας του κρατιδίου των Σκοπίων. Ωστόσο, το γειτονικό κρατίδιο θα αγωνιστεί με την φανέλα στην φωτογραφία που έχει έμβλημα τα αρχικά ΦΦΜ, δηλαδή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου «Μακεδονίας». Κι αναρωτιόμαστε, στις αθλητικές διοργανώσεις το κράτος των Σκοπίων, θα χρησιμοποιεί άλλη ονομασία από αυτή που ορίστηκε στην συμφωνία των Πρεσπών;

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA), βεβαίως, δεν υπεισέρχεται σε πολιτικά ζητήματα, αλλά οι γείτονες εκμεταλλεύονται και τον αθλητισμό, για να συνεχίσουν την βρώμικη προπαγάνδα τους. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), επίσης, θα απαντήσει ότι πρόκειται για ζήτημα που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Και ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, θα σχολιάσει πως δεν μπορεί να παρέμβει σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Δεν τολμάμε, άλλωστε, να δυσαρεστήσουμε τους γείτονες, που έκαναν μεγάλη υποχώρηση υπογράφοντας την συμφωνία των Πρεσπών. Την οποία δεν τηρούν στην πράξη, από την πρώτη ημέρα μετά την υπογραφή της!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.