-Προκαλεί απογοήτευση η εικόνα των σκουπιδιών μέσα στο δάσος, που αφήνουν οι «κατατρεγμένοι» αλλοδαποί που εισέρχονται κρυφά στην χώρα και διασχίζουν χιλιόμετρα μέχρι κάποιο αστικό κέντρο, ακόμα και μέσα από κατοικημένες περιοχές. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει καθημερινά συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών, αλλά η ροή είναι ασταμάτητη! Πρόκειται για μία επικερδή και καλά οργανωμένη «δουλειά», που έχει ένα μεγάλο δίκτυο «συνεργατών».

-Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω στον «δρόμο» που χρησιμοποιεί το κύκλωμα, για να μεταφέρει, έναντι αδρού οικονομικού αντίτιμου, όποιον αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι και τον τόπο του, για να μεταναστεύσει στην (δήθεν) πολιτισμένη Δύση. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τα σύνορα της χώρας απροσπέλαστα, αλλά το κύκλωμα βρίσκει συνέχεια τις «Κερκόπορτες» ανοιχτές! Οι μετανάστες που συλλαμβάνονται οδηγούνται πίσω στα σύνορα, γιατί οι περισσότεροι δεν έρχονται για να ζητήσουν άσυλο και να ζήσουν στην Ελλάδα. Οι διακινητές, προφανώς, δικάζονται και μπαίνουν στην φυλακή.

-Έγιναν αρκετές εξορμήσεις, από εθελοντές πολίτες και τον Δήμο Καβάλας, για τον καθαρισμό του περιαστικού δάσους από τα σκουπίδια που αφήνουν, στο σύντομο πέρασμά τους, οι διερχόμενοι μετανάστες, αλλά τα σκουπίδια δεν τελειώνουν! Φανταστείτε, καρντάσια, τι συμβαίνει σε πιο ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, που η ανθρώπινη παρουσία είναι ελάχιστη, ή καθόλου. Όποιος είναι λάτρης της ορεινής πεζοπορίας, μπορεί να είδε σημεία που χρησιμοποιήθηκαν ως «στάση» και «μονοπάτι» για τους μετανάστες.

-Η χρήση της τεχνολογίας, θα βοηθήσει στην «χαρτογράφηση» όλων των «περασμάτων». Γι’ αυτό, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί με εναέρια, κυρίως, μέσα, για τον εντοπισμό των «μονοπατιών», ώστε να στήνονται τα «μπλόκα» στους «φυγάδες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.