Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσου Καρασαββόγλου, παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας-Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη, με θέμα τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Θάσο. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο βουλευτής τόνισε πως όλοι πρέπει να συστρατευθούν, προκειμένου να ανακουφιστούν οι Θάσιοι συμπολίτες. Το Φ.Ε.Κ. και η σχετική απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας βρίσκονται σε σωστό δρόμο, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε με την έκδοση τους. Όπως προβλέπεται στις ανωτέρω πράξεις, κάτι το οποίο τονίστηκε και από τον διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ., χρειάζεται ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκείμενου η μονάδα να λειτουργήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, τίθενται κριτήρια ασφάλειας όσον αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις, όπως η παραχώρηση 7 τετραγωνικών μέτρων ανά ασθενή και η συνολική έκταση της μονάδος από 500 έως 1.500τ.μ.

Συν τοις άλλοις, απαιτείται η ύπαρξη αποθηκών, ασθενοφόρου και πρόβλεψης τρόπου απόρριψης των αποβλήτων. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί πως η μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση έως 20 χιλιομέτρων από το κοντινότερο νοσοκομείο (της Καβάλας). Ως προς αυτό, οι δύο διοικητές ανέφεραν πως το Κέντρο Υγείας Πρίνου, θα μπορούσε να προλάβει ενδεχόμενο περιστατικό, αλλά σε κάθε περίπτωση, η πρόσβαση στο νοσοκομείο Καβάλας θα πρέπει να εξασφαλιστεί. Τέλος, προβλέπεται ύπαρξη και στελέχωση μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Ο βουλευτής προέβη στην αναφορά των παραπάνω προαπαιτούμενων, προκείμενου να γίνει ξεκάθαρο στους παρευρισκόμενους, αλλά και στο κόσμο της Θάσου, πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, απλά ανοίχτηκε ο δρόμος για την επίλυση του. Έχοντας θέσει την αποτελεσματικότερη και ευκολότερη πρόσβαση των συμπολιτών στους πάροχους υγείας ως προτεραιότητα, ο Γιάννης Πασχαλίδης θα εργαστεί, με όσα μέσα διαθέτει και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να πάψει η ταλαιπωρία των αιμοκαθαρόμενων της Θάσου. Γι’ αυτό το λόγο, έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.