• Αυτό που δεν κατάφερε το 2016, στην εσωτερική διαδικασία των μελών της παράταξης που διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Δημήτρης Πέτροβιτς, θέλει να πετύχει στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019. Τότε, τα μέλη της «Περιφερειακής Αναγέννησης», ψήφισαν για να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη στη θέση του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη. Από τη διαδικασία αυτή αναδείχτηκε νικητής ο Χρήστος Μέτιος, ενώ ο Δημ. Πέτροβιτς ήταν συνυποψήφιος.
  • Ο Χρ. Μέτιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης, με την επίσημη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση». Απέναντί του θα βρει τον πρώην «συνοδοιπόρο» στην «Περιφερειακή Αναγέννηση» και νυν χωρικό αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημ. Πέτροβιτς, ο οποίος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της «Νέας Περιφέρειας».
  • Ο Εβρίτης αντιπεριφερειάρχης διαχώρισε την πολιτική θέση του από τον συνδυασμό που διοικεί την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και θέλει να εμφανιστεί ως ο «γνήσιος συνεχιστής» του οράματος του Γ. Παυλίδη. Έτσι υπολογίζει ότι, θα εξουδετερώσει το «πλεονέκτημα» του Χρ. Μέτιου, που δίνει η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Διότι, ο Χρ. Μέτιος, προς το παρόν, δεν δείχνει να έχει άλλο «δυνατό χαρτί», για να προβάλλει την υποψηφιότητά του. Η δραστηριότητα που εμφανίζει τον τελευταίο καιρό ως περιφερειάρχης, δεν είναι αρκετή για να καλύψει την απουσία του σε ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες και ιδιαίτερα στην ανατολική Μακεδονία, όπου υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη στάση του Χρ. Μέτιου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
  • Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καβάλα, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, ο Δημ. Πέτροβιτς, αναφέρθηκε και σε δύο ακόμα παράγοντες που ενισχύουν την υποψηφιότητά του. Είπε, ότι το έργο του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου αποτελεί εγγύηση, για το τι μπορεί να κάνει εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης. Το έργο αυτό, όμως, μπορούν να το κρίνουν μόνο οι συμπολίτες του Νομού Έβρου. Δεν είναι de facto ότι, η επιτυχία σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, θα επαναληφθεί και σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι ξεχωριστή, έχει τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της. Το κυριότερο, όμως, δεν υπάρχει ενιαία περιφερειακή κουλτούρα, ή συνείδηση όπως λένε.
  • Ο άλλος παράγοντας, αφορά στο υψηλό ποσοστό εκλογής (62%) στις περασμένες εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Αυτό, πράγματι, μπορούσε να του εξασφαλίσει τη νίκη σε τοπικό επίπεδο, αλλά όχι και σε περιφερειακό. Επιπλέον, στις εκλογές του 2019, θα έχει αντίπαλο στο ίδιο «γήπεδο» τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος θα διεκδικήσει «μερίδιο» στην εκλογική πίτα.
  • Ακόμα κι αν επικρατήσει ο Δημ. Πέτροβιτς, δεν θα επαναλάβει το υψηλό ποσοστό των εκλογών του 2014. Όπως δήλωσε, γνωρίζει πολύ καλά τι εστί «μάχη χαρακωμάτων», αλλά αυτή τη φορά, ο αντίπαλος δεν είναι ο ίδιος. Ως άνθρωπος της αγοράς, ο Χρ. Τοψίδης έχει μεγαλύτερη διείσδυση στον επιχειρηματικό κόσμο, άρα και στην κοινωνία. Κι αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.