-Είναι παράλογο έως και ανεδαφικό, κατά την άποψη μας, να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας την διαχείριση της ακτής «Καλαμίτσα», με ετήσια λειτουργικά έξοδα, όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», Άρης Βέρρος, γύρω στις 200.000 ευρώ! Ακόμα κι αν νοικιάζει όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ακτή, με ένα ικανοποιητικό μηνιαίο μίσθωμα, δεν θα συγκεντρώνει ούτε το ήμισυ των χρημάτων, τα οποία θα δαπανά για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την πρόσληψη των ναυαγοσωστών, την καθαριότητα, την ύδρευση και το κυριότερο, για την μεταφορά της άμμου που μαζεύεται προς την πλευρά του ξενοδοχείου Lucy, κάθε χειμώνα, λόγω του θαλάσσιου ρεύματος.

-Επομένως, ο Δήμος θα αναγκαστεί να βάζει και από το ταμείο του χρήματα, ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για να διατηρεί την ακτή σε υψηλό επίπεδο, ώστε οι λουόμενοι, Καβαλιώτες και ξένοι, να απολαμβάνουν δωρεάν το μπάνιο τους κάθε καλοκαίρι. Εκτός από τους ναυαγοσώστες, επίσης, πρέπει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα φροντίζει και θα προστατεύει τις εγκαταστάσεις από τους βανδαλισμούς, που είναι, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο στους δημόσιους χώρους. Η ακτή «Καλαμίτσα» έγινε αρκετές φορές στόχος τέτοιων ενεργειών.

-Εάν παραχωρηθεί η ακτή «Καλαμίτσα» στον Δήμο Καβάλας, ασφαλώς και πρέπει να την αναπλάσει και να την κάνει ελκυστική στο κοινό. Με ποια οικονομική δύναμη θα το κάνει πράξη; Θα μπορέσει να βρει χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτό; Γιατί δεν το έκανε τα προηγούμενα έτη, όσο ήταν ενεργή η παραχώρηση από το ελληνικό δημόσιο;

-Πρέπει να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε, ότι ο Δήμος Καβάλας θα συντηρεί, εκτός από τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τα κλειστά γυμναστήρια, το κολυμβητήριο και μία ακτή υψηλού επιπέδου. Η δημοτική Αρχή μπορεί να κοιτάξει δίπλα και να δει τα πετυχημένα παραδείγματα τριών ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Από την ανατολική πλευρά, στο Περιγιάλι, είναι η επιχείρηση Vranas Resort, η οποία μετέτρεψε το εγκαταλελειμμένο και εντελώς απαξιωμένο camping, σε έναν οργανωμένο και όμορφο χώρο για τους λουόμενους και μη. Ένα πραγματικό στολίδι για την ακτή του Περιγιαλίου. Στην δυτική πλευρά και όχι πολύ μακριά από την «Καλαμίτσα», λειτουργούν ο πολυχώρος «Μπάτης» και η «Τόσκα» (υπό νέα διεύθυνση), που δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Καβάλας. Την ίδια τύχη πρέπει να έχει η ακτή «Καλαμίτσα», για να αποκτήσει την αίγλη που της αρμόζει. Τελεία και παύλα.

-Ο Δήμος Καβάλας όφειλε, προχθές, να έχει παραλάβει την μελέτη για το έργο προστασίας της ακτής και να πιέζει την κεντρική διοίκηση για χρηματοδότηση. Μόνο αν εξασφαλιστεί η προστασία της ακτής, από την μεταφορά της άμμου, θα προχωρήσει η παραχώρηση σε ιδιώτη, ο οποίος θα την κάνει εφάμιλλη των ακτών που προαναφέραμε. Πως θα κάνει την επένδυση που θέλει ο ιδιώτης, όταν θα είναι αναγκασμένος να δαπανά κάθε έτος χρήματα για το στρώσιμο της άμμου που μαζεύτηκε στην μία πλευρά; Όταν λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, να είστε βέβαιοι πως η «Καλαμίτσα» θα γίνει κόσμημα!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.