• Πολλάκις ο Χρήστος Ποτόλιας, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει αναφερθεί στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον τομέα του επισιτισμού (ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) στην Καβάλα. «Δείτε τις συνθήκες εργασίας των γκαρσονιών, τις αμοιβές τους και κάθε πότε πληρώνονται. Δείτε τα μεροκάματα των παιδιών που δουλεύουν στις καφετέριες και στα εστιατόρια, επικρατεί κατάσταση εργασιακής ζούγκλας», είπε.
  • Ο τουρισμός στην Ελλάδα, όπως γνωρίζει και ο Χρ. Ποτόλιας, έχει έντονο εποχικό χαρακτήρα. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις παροχής τουριστικών υπηρεσιών, τις οποίες ανέφερε, μπορεί να λειτουργούν όλο το χρόνο, στην πλειοψηφία τους, ωστόσο έχουν την μεγαλύτερη κίνηση για ένα διάστημα τριών μηνών τη θερινή τουριστική περίοδο.
  • Το διάστημα αυτό αυξάνεται η ζήτηση σε προσωπικό, το οποίο είναι, όπως σημείωσε ο Χρ. Ποτόλιας, «παιδιά» που θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά για εποχικό προσωπικό. Πως είναι δυνατό, επομένως, ο εργοδότης-επιχειρηματίας να δώσει σε έναν ανειδίκευτο εργαζόμενο τριών μηνών κανονικές αποδοχές και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη;
  • Αναρωτιόμαστε πόση είναι η πραγματική ανεργία στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα, όσον αφορά στους εξειδικευμένους εργαζόμενους. Σίγουρα πολύ χαμηλότερη από το ποσοστό των άνεργων οικοδόμων. Ο τουρισμός προσφέρει μία σημαντική ανάσα στους άνεργους και ιδιαίτερα τους νέους, που αποφεύγουν να ασχοληθούν με εργασίες του πρωτογενή τομέα, όπως η συγκομιδή των καλλιεργειών. Δεν είναι υπερβολικό να ειπωθεί ότι, ένας νέος θα προτιμήσει να κάνει το γκαρσόνι σε μία καφετέρια ακόμα και με χαμηλότερο μεροκάματο, παρά να περάσει το καλοκαίρι μαζεύοντας γεωργικά προϊόντα στα χωράφια.
  • Ας σταματήσει ο Χρ. Ποτόλιας να συγχέει την κατάσταση στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, με την εικόνα που έχει σχηματίσει για λίγες μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ίσως και να έχουν αλλοδαπούς ιδιοκτήτες. Κανείς δεν υποχρεώνει τον νέο άνθρωπο να εργαστεί σε μία ταβέρνα, καφετέρια, ή ξενοδοχειακή μονάδα, για μερικούς μήνες και να βιώνει εργασιακό μεσαίωνα.
  • Μακάρι να πετύχουμε στην Ελλάδα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε να μειωθεί το εποχικό προσωπικό και να αυξηθεί η ανάγκη για μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα έχει υψηλότερες αποδοχές και πλήρη ασφάλιση. Η εποχικότητα, δυστυχώς, δεν βοηθάει στη δημιουργία ενός σταθερού εργασιακού περιβάλλοντος στον τουρισμό.
  • Ο Δήμος Καβάλας σχεδιάζει και υλοποιεί μία τουριστική στρατηγική, για την προβολή του τόπου και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Δεν είναι στην αρμοδιότητα του, να ελέγχει τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, μόνιμων και εποχικών, στον επισιτισμό. Με τους περιορισμένους πόρους και το προσωπικό που διαθέτει, επίσης, προσπαθεί να κάνει δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και παράλληλα, να ανταποκριθεί στις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.