• Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών κομμάτων, για το ζήτημα των εργαζομένων στα Λιπάσματα από τη μία πλευρά και την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Energean και της Δ.ΕΠ.Α., για τη στήριξη της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να μη σχολιάσω την αντίθετη εικόνα (κοντράστ).
  • Για μία ακόμα φορά, μερικοί υποχρεώνουν την τοπική κοινωνία να ασχοληθεί, χρονιάρες ημέρες, με μία διαμάχη ανάμεσα σε μερίδα εργαζομένων με τον ιδιώτη εργοδότη τους. Βεβαίως, τα Λιπάσματα είναι «πολύτιμο γρανάζι» στην οικονομία της Καβάλας, όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι «σύντροφοι» του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά δεν γίνεται, καρντάσια, να ασχολούμαστε συνέχεια με τα προβλήματα του εργοστασίου. Δεν είναι τα Λιπάσματα ο «ομφαλός» της κοινωνίας της Καβάλας. Ο τόπος έχει κι άλλα προβλήματα. Αλλά έχει και υγιείς δυνάμεις, που εργάζονται, με ταπεινότητα, ανιδιοτέλεια και, κυρίως, αθόρυβα, για την προκοπή τους και την προκοπή του κοινωνικού συνόλου.
  • Δυστυχώς, στην εποχή μας κερδίζουν τις εντυπώσεις όσοι κάνουν θόρυβο. Και επιβάλλονται, όσοι κάνουν τσαμπουκά και επιτίθενται φραστικά σ’ εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Αυτοί θα επικρατήσουν, μόνο αν τους φοβηθούν οι άλλοι.
  • Όσον αφορά την Energean, που κάνει συνεχώς βήματα προόδου και έχει γίνει σημαντικός παίκτης στον ενεργειακό χώρο της νοτιοανατολικής Μεσόγειου, πέρασε κι αυτή από μία δύσκολη περίοδο με τους εργαζομένους στα Πετρέλαια Καβάλας. Ξεπέρασε την κρίση και από τότε εισήχθη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες, μεταξύ αυτών και την τελευταία με τη Δ.ΕΠ.Α., καταφέρνοντας να ισχυροποιήσει τη θέση της. Η εξωστρεφής στρατηγική, λοιπόν, τη βοήθησε να προοδεύσει. Κάτι που είναι ζητούμενο, αν όχι όνειρο, για τα Λιπάσματα της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.