“Τα Λατινικά και εμείς ή …εμείς και οι Ρωμαίοι” από τον Όμιλο για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας

0

Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση του Ομίλου Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας (ΟΔΕΓ)πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καβάλας με προσκεκλημένο ομιλητή το φέρελπι πανεπιστημιακό, Χαρίλαο Ν. Μιχαλόπουλο, επίκουρο καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας, στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης .

Με τρόπο   πρωτότυπο, εποπτικό και ελκυστικό παρουσίασε το θέμα: “τα Λατινικά και εμείς ή …εμείς και οι Ρωμαίοι” αποδεικνύοντας τη μεγάλη επίδραση των λατινικών τόσο στην καθημερινή μας ζωή, όσο και σε όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Λατινογενείς  γλώσσες, νομική ορολογία, αρχιτεκτονική, θετικές επιστήμες, ξένη λογοτεχνία, τέχνη, χριστιανισμός είναι κάποιοι από τους τομείς που δέχθηκαν την επίδραση του ρωμαϊκού πολιτισμού – της λατινικής γλώσσας και συνηγόρησε στη διατήρησή της στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Μετά το  τέλος της ομιλίας  απάντησε σε ερωτήματα του κοινού και στη συνέχεια του   επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του ΟΔΕΓ Καβάλας Αντώνιο Κόντο για την προσφορά του ως δασκάλου και ερευνητή στην ιδέα προβολής και διάδοσης των ελληνικών γραμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.