• Απ’ όσο γνωρίζω, καρντάσια, τα Κ.Α.Π.Η. λέγονται Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και όχι «εκλογικά κέντρα υποψηφίων». Δεν κατανοώ, επομένως, τη διαμαρτυρία του Άρη Βέρρου, στην ανακοίνωση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καβάλας, στο οποίο υπάγονται τα Κ.Α.Π.Η., ότι δεν επιτρέπεται στους υποψηφίους να κάνουν ομιλίες και να μοιράζουν έντυπο υλικό στους χώρους που συναθροίζονται τα ηλικιωμένα άτομα στα Κ.Α.Π.Η.
  • Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει, αν «πλακώσουν» στα Κ.Α.Π.Η. οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ευρωβουλευτές, ενόψει των εκλογών του Μαΐου 2019. Οι συμπαθείς συμπολίτες της τρίτης ηλικίας, δεν θα βρίσκουν ησυχία στην προεκλογική περίοδο! Και στα Κ.Α.Π.Η. πηγαίνουν, για να απολαύσουν μερικές ώρες χαλάρωσης, κοινωνικής συναναστροφής και δημιουργικής απασχόλησης.
  • Κάποτε, οι υποψήφιοι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, είχαν τα εκλογικά κέντρα τους στο κέντρο των πόλεων, όπου οι πολίτες μπορούσαν να τους επισκεφτούν και να ανταλλάξουν απόψεις, για τα ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους και τον τόπο. Εκεί, επίσης, γινόταν ενημέρωση για τις θέσεις των συνδυασμών και υπήρχε το προεκλογικό υλικό.
  • Λόγω της οικονομικής στενότητας, προφανώς, οι υποψήφιοι αποφεύγουν να «στήσουν» εκλογικό κέντρο και ακολουθούν άλλη τακτική για την προβολή τους. Όμως, τα Κ.Α.Π.Η., καρντάσια, δεν είναι καφενεία, για να γίνεται «ψηφοθηρία», αλλά κοινωνική δομή ενός Δήμου! Και οι υποψήφιοι, οφείλουν να σεβαστούν το έργο που γίνεται σ’ αυτές τις κοινωνικές δομές.
  • Ως έμπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Άρης Βέρρος έπρεπε να προστατέψει τις συγκεκριμένες δομές και το κυριότερο, τα ηλικιωμένα άτομα που βρίσκουν «καταφύγιο» εκεί, για μερικές ώρες την ημέρα. Η απόφαση, επομένως, του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, δεν είναι καπρίτσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.