• Γιατί να θέλει να φύγει από τη δομή φιλοξενίας στο Περιγιάλι ένας πρόσφυγας, ή μετανάστης, ο οποίος επιδοτείται μ’ ένα χρηματικό ποσό, αλλά δεν πληρώνει ενοίκιο, κοινόχρηστα, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, δημοτικά τέλη, δεν φορολογείται, δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές και γενικά, δεν έχει οικονομικές υποχρεώσεις;
  • Αντιθέτως, οι Έλληνες που μετανάστευσαν σε χώρες του εξωτερικού μπορεί να απολαμβάνουν καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και τα προνόμια που δεν είχαν στην πατρίδα τους, όμως έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους πολίτες της χώρας που κατοικούν. Οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό ζούνε στις ελληνικές κοινότητες και όχι σε παλιά στρατόπεδα, τα οποία μετατράπηκαν «σε μία νύχτα» σε δομές φιλοξενίας, που διαχειρίζονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με χρήματα των ευρωπαίων πολιτών.
  • Οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα και προσφέρουν στην οικονομία των χωρών που ζούνε. Δεν είναι «μαντρωμένοι» σε καμπ από τα οποία βγαίνουν μερικές ώρες την ημέρα για να «ξεμουδιάσουν». Έπειτα από τρία συνεχόμενα έτη σ’ ένα τόπο, αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ο πρόσφυγας παύει να θεωρείται πρόσφυγας. Έπρεπε να είχε ήδη ενσωματωθεί στο νέο (κοινωνικό) περιβάλλον, ή να προωθηθεί προς τη χώρα που επιθυμεί να συνεχίσει τη ζωή του.
  • Η Ελλάδα βίωσε μία μεγάλη εσωτερική ανθρωπιστική κρίση κι ενώ προσπαθεί να ορθοποδήσει από τη νέα δοκιμασία, αντί να αξιοποιήσει τα χρήματα των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, για να ανορθώσει την οικονομία της, τα δαπανά στη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν χωράει αμφιβολία, ότι με τα χρήματα που παρέχονται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να «φροντίζουν» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μπορούσαν να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη βόρεια Ελλάδα, που επλήγη από την αποβιομηχανοποίηση.
  • Η πλειοψηφία των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Καβάλα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απολαμβάνει ένα καθεστώς ασύλου, χωρίς να τους έχει χορηγηθεί (πολιτικό) άσυλο! Πως νομιμοποιείται ένας μετανάστης, ή πρόσφυγας, να παραμένει σε ξένο κράτος επί τρία συναπτά έτη, χωρίς να εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο;
  • Οι κυβερνώντες καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και τσαλαπατούν τη νοημοσύνη τους. Και συμπεριφερόμενοι όπως οι αποικιοκράτες απέναντι στους ιθαγενείς, επιβάλλουν τις αποφάσεις τους και δίνουν «καθρεφτάκια» στις προεκλογικές περιόδους! Είναι ανεπίτρεπτο να εξευτελίζεται, έτσι, ένας λαός, ακόμα κι αν έχει κάνει σοβαρά λάθη. Οι Έλληνες έχουν ελαττώματα, αλλά ποτέ δεν έβλαψαν άλλο λαό. Αντιθέτως, τα ελαττώματα αυτά, είναι η αιτία των δεινών που αντιμετωπίζουν διαχρονικά.
  • Υπάρχουν παραδείγματα, ωστόσο, κυβερνήσεων άλλων κρατών, οι οποίες με την πολιτική τους ζημίωσαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Ένα από αυτά, είναι η προπαγάνδα των κυβερνήσεων των Σκοπίων, για τον σφετερισμό μιας ελληνικής ονομασίας, που δημιούργησε παγκοσμίως ένα αρνητικό κλίμα απέναντι στην προσπάθεια της Ελλάδας να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια.
  • Υ.Γ. Αισθανόμαστε ντροπή και συγχρόνως οργή, όταν ακούμε συναδέλφους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, να αποκαλούν τα Σκόπια με την ανθελληνική ονομασία «βόρεια Μακεδονία»! Τους βεβαιώνουμε ότι, αυτή η φαρσοκωμωδία θα τελειώσει σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.