Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού forum που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, μίλησε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», την οποία χαρακτήρισε πρότυπο δημοτικής επιχείρησης στην Ελλάδα και συνεχάρη τη διοίκηση, για την καινοτομία και την εξωστρέφεια που επιδεικνύει τα τελευταία έτη, καθιστώντας την Καβάλα leader (οδηγό) στην προσέγγιση της αγοράς της Ινδίας, μιας χώρας με την 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ταχύτατα αναπτυσσόμενη.

Στοπ δελτίο Τύπου αναφέρονται, ακόμα, τα εξής: «Ενδεικτικό της σημασίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ήταν η παρουσία του προέδρου της Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece, του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της αρμόδιας αντιδημάρχου για θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και του προέδρου της Δ.Ε.Θ., Αναστάσιου Τζήκα, με τον οποίο η Αν. Ιωσηφίδου συζήτησε εκ νέου την προοπτική δημιουργίας διεθνούς εκθέσεως στην Καβάλα, με θέμα τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό. Στην ομιλία της, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία της έρευνας για την ινδική αγορά, που πραγματοποίησε η επιχείρηση το 2015 και αναφέρονται στο σχέδιο τουριστικής προβολής του έτους 2016, ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις μετέπειτα ενέργειες της επιχείρησης, καθώς και τις συνεργασίες και τις ανταλλαγές που υπήρξαν έως σήμερα, αναλύοντας ταυτόχρονα όλες τις ευκαιρίες, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά, καθώς και την επιρροή που ασκεί στον λαό της Ινδίας η αναφορά στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα ισχυρό brand name που μπορεί να «ξεκλειδώσει» την αγορά αυτή. Μετά το πέρας της ομιλίας, η Αν. Ιωσηφίδου δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους επιχειρηματίες, που αφορούσαν στους τρόπους και τις δυσκολίες προσέγγισης της ινδικής αγοράς, αλλά και θέματα που αφορούν τις εμπορικές συμβάσεις και την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων τους στην Ινδία. Τέλος και με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή Δ.Ε.Θ., προτάθηκε στην πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η Καβάλα να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση των Ινδικών καλλιστείων, μία διοργάνωση που παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι και γίνεται τα τελευταία έτη εκτός των συνόρων της χώρας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.