-Ο δανεισμός είναι μία λύση, όταν χρειάζονται χρήματα άμεσα και για σοβαρό λόγο. Για παράδειγμα, ο Δήμος Καβάλας πήρε δάνειο την δεκαετία του 1990, με σκοπό να κατασκευάσει τον σταθμό βιολογικής επεξεργασίας των αστικών λυμάτων. Ήταν ένα μεγάλο και απαραίτητο έργο για την πόλη, το οποίο προσφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των ακτών. Νομίζω ότι άξιζε οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να «φορτωθούν» την συγκεκριμένη οικονομική υποχρέωση για την αποπληρωμή του δανείου. Αυτό το δάνειο, όπως είπε ο Θίοντορ, ο Δήμος κοντεύει να εξοφλήσει και μετά, η Δ.Ε.Υ.Α. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) θα πάρει «βαθιά ανάσα».

-Αν η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας πρέπει να πάρει δάνειο σήμερα, για να κάνει ένα εξίσου σημαντικό έργο, είναι για την σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τον αγωγό που μεταφέρει νερό στην Καβάλα από τις πηγές Βοϊράνης. Η χρηματοδότηση του T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline) δεν επαρκεί για όλο το έργο. Τα χρήματα του T.A.P. είναι «παρκαρισμένα» εδώ και πολύ καιρό, γιατί η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας δεν τελείωσε την (περιβαλλοντική) αδειοδότηση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης. Ας ευχηθούν, οι κάτοικοι της Δ.Ε. Φιλίππων, ότι η αδειοδότηση θα γίνει εντός του 2022!

-Έως σήμερα, το μόνο δάνειο που ζήτησε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ήταν τον Απρίλιο του 2020, με ύψος 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης στην αρχή της πανδημίας του covid-19. Ο δανεισμός για την πληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων και παλιότερων δανείων πρέπει να αποφεύγεται, γιατί βάζει τον δανειολήπτη σε έναν «φαύλο κύκλο». Ευτυχώς, το δάνειο δεν εγκρίθηκε, η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, εν τω μεταξύ, «βρήκε τα πατήματά της» και οι Καβαλιώτες απέφυγαν να (απο)πληρώσουν την άστοχη επιλογή του προέδρου της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.