-Η δήλωση που έκανε ο Θίοντορ για την απώλεια του Kavala Air Sea Show, δεν με πείθει καρντάσια. Αν τα πάρω με την σειρά. Είπε ο Θίοντορ ότι: «Όσοι εντυπωσιάζονται από τον κόσμο που έρχεται για δύο ώρες στην Καβάλα και γεμίζει την παραλία, κάνουν λάθος. Διότι, αυτό που μετράει, είναι ο κόσμος που έρχεται στην πόλη, μένει στα ξενοδοχεία και όλα αυτά».

-Καταρχάς, το Kavala Air Sea Show είχε διάρκεια τρεις ημέρες. Στους χιλιάδες θεατές που το παρακολουθούσαν, όχι μόνο από την παραλία της πόλης, υπήρχαν και επισκέπτες που διέμεναν στα ξενοδοχεία, που συνδύαζαν το show με την γνωριμία της Καβάλας και της γύρω περιοχής. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι το show παρακολουθούσαν διαδικτυακά πολυάριθμοι Έλληνες και αλλοδαποί σε όλο τον κόσμο! Μέσα από το οπτικό υλικό (φωτογραφίες και video) απολάμβαναν την ομορφιά της Καβάλας και οι μοναδικές εικόνες τους προδιέθεταν να την επισκεφτούν! Το show, επομένως, ήταν μία ζωντανή διαφήμιση για την ομορφιά της Καβάλας.

-Κι ας θεωρεί ο Θίοντορ πως: «Η Καβάλα δεν έχει ανάγκη να γίνει γνωστή από το show, πρέπει να γίνει και γίνεται γνωστή από την ομορφιά της και από αυτά που γίνονται». Δηλαδή, από αυτά που γίνονται, αφού σημαντικές διοργανώσεις, είτε καταργήθηκαν, είτε αλλοιώθηκαν, είτε μεταφέρθηκαν σε άλλο τόπο.

-Ο Θίοντορ εξέφρασε τον προβληματισμό του, ακόμα, για την ασφάλεια του show. «Πετάνε τα αεροπλάνα πάνω από την πόλη, έρχονται πάνω από την Παναγία κι αν γίνει κάτι;», είπε.

-Στο Kavala Air Sea Show, όπως και σε όλες τις αεροπορικές επιδείξεις, συμμετέχουν επαγγελματίες πιλότοι, που έχουν κάνει αμέτρητες ώρες «προπονήσεων» και πτήσεων, ενώ οι πιλότοι των αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θεωρούνται από τους κορυφαίους παγκοσμίως! Επίσης, οι διοργανωτές λάμβαναν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των πτήσεων, των συμμετεχόντων στο show και βεβαίως του κοινού. Στις προηγούμενες διοργανώσεις, δεν έγινε το παραμικρό ατύχημα! Και οι ελιγμοί των αεροσκαφών γίνονταν σε πολύ μεγάλο ύψος και μακριά από την κατοικημένη ζώνη. Η ασφάλεια, γενικά, ήταν η πρώτη προτεραιότητα των διοργανωτών.

-Ο Λουντοβίκ, μέντορας του Θίοντορ στην πολιτική, έβαλε μία άλλη παράμετρο. «Το 2011, το 2012 και το 2013, όταν χρειαζόμασταν μία εθνική ανάταση, να τονωθεί το πατριωτικό αίσθημα όλων μας, το show εξυπηρετούσε τον σκοπό αυτό με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μετά άρχισαν να γίνονται επαναλήψεις και την τελευταία φορά ήταν μία υποβαθμισμένη εκδήλωση σε σχέση με το παρελθόν».

-Σήμερα, Λουντοβίκ καρντάσι, με την τουρκική προκλητικότητα να «βρίσκεται στο κόκκινο», το Kavala Air Sea Show δεν θα πρόσφερε εθνική ανάταση και υπερηφάνεια;  Όμως, το Air Sea Show είναι, πρωτίστως, ένα θέαμα, το οποίο βοηθούσε στην προβολή της Καβάλας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

-Εν κατακλείδι, καρντάσια, δεν δικαιούνται να ομιλούν ο Θίοντορ, ο Λουντοβίκ και όσοι είναι αρνητικοί απέναντι στην διοργάνωση. Οι διοργανωτές βρήκαν άλλη «ζεστή αγκαλιά» και το κυριότερο, ένα ισχυρό οικονομικό στήριγμα, την Δ.Ε.Θ.-Helexpo, κάτι που μπορούσαν να κάνουν οι τοπικοί άρχοντες για να κρατήσουν το show στην Καβάλα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.