-Είναι πασιφανές, καρντάσια, ότι το ποδόσφαιρο έγινε πεδίο (και) πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία κορυφώνεται με την απόφαση που έλαβε, με συντριπτική πλειοψηφία, η γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, για την επ’ αόριστο αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων!

-Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Μπαλτάκος, είπε στην έναρξη της γενικής συνέλευσης: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, επειδή υπάρχουν απολιθώματα της δεκαετίας του 1950 και αναφέρομαι, φυσικά, στην ειδική αθλητική αναγνώριση σωματείων. Αλλιώς, δεν θα ήμασταν εδώ, δεν θα υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέλευση».

-Το Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), λοιπόν, είναι η αφορμή. Το Μητρώο είναι η μεγάλη «μεταρρύθμιση» του υφυπουργού αθλητισμού, του Λευτεράκη Αυγενάκη, ο οποίος νομίζει πως έτσι θα καταφέρει να εξυγιάνει τον ελληνικό αθλητισμό. Σ’ εμένα φαίνεται, ότι θέλει να δείξει την δύναμη της πολιτικής και των πολιτικών πάνω στον αθλητισμό. Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως, να στείλει το μήνυμα αυτό προς τους παράγοντες και τους φιλάθλους.

-Το καλοκαίρι του 2021 έκανε «επίδειξη ισχύος» απέναντι στον Α.Ο.Κ. και με την απόφασή του, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών Super League 2 και Football League, προκάλεσε την διάλυση δύο εθνικών κατηγοριών. Τώρα, με το Μητρώο, προχωράει στην ισοπέδωση και των ερασιτεχνικών κατηγοριών!

-Βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου και οσονούπω αρχίζει ο Οκτώβριος. Στην Ελλάδα παίζεται ποδόσφαιρο μόνο στην Super League! Τα «απολιθώματα» του παρελθόντος, που ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., συνεχίζουν να ταλανίζουν το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να πάψει το ποδόσφαιρο να είναι χώρος εξυπηρέτησης συμφερόντων και να γίνει, πάλι, η «γιορτή» των υγιών φιλάθλων, με μοναδικούς πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.