• Αυτό σημαίνει αντανακλαστικά! Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, τα αιτήματα πραγματοποιούνται αμέσως. Αναφέρομαι στην ευχάριστη ανακοίνωση που έκανε ο Γιάννης Πασχαλίδης, για τη δωρεάν παραχώρηση της παλιάς καπναποθήκης Κούφλερ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.
  • Αν και κατατέθηκε επενδυτική πρόταση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, αν θυμάμαι σωστά, ο Μάκης Βορίδης δεν επέλεξε τα λεφτά, αλλά έκανε το χατίρι του συναδέλφου του, βουλευτή, Γιάννη Πασχαλίδη, ο οποίος μεσολάβησε για να δοθεί το κτίριο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η επιλογή, επομένως, δεν είναι ζήτημα οικονομικής προσφοράς.
  • Ωστόσο, νομίζω πώς αν εμπλεκόταν στο θέμα το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., το γραπτό αίτημα του Γιάννη θα πήγαινε στο καλάθι των αχρήστων στο γραφείο του υπουργού. Το «υπερ-ταμείο» θα εξέταζε την επενδυτική πρόταση και δεν θα συμφωνούσε με τη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου στο Υπουργείο πολιτισμού.
  • Για να ικανοποιηθούν, λοιπόν, τα αιτήματα για την παραχώρηση κτιρίων του ελληνικού δημοσίου, όπως του παλιού δικαστικού μεγάρου, πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Κι αυτό θα γίνει, οριστικά, με την κατάργηση του «δυνάστη» και εκμεταλλευτή της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.
  • Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. δημιουργήθηκε με νόμο την περίοδο των μνημονίων. Είναι ένα μεταμνημονιακό κατάλοιπο, το οποίο δεν τολμούν και δεν θέλουν να καταργήσουν, όπως τον ΕΝΦΙΑ, οι μεταμνημονιακές κυβερνήσεις.
  • Γιατί οι βουλευτές Καβάλας δεν καταθέτουν κοινό γραπτό αίτημα προς το Υπουργείο οικονομικών, για να υπογράψει ο υπουργός την προγραμματική σύμβαση συνεκμετάλλευσης του παλιού νοσοκομείου με τον Δήμο Καβάλας, ή τη δωρεάν παραχώρηση του πρώην Πρωτοδικείου; Ο Δήμος Καβάλας είναι ένας φορέας του (ευρύτερου) δημοσίου τομέα, όπως το Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, που πήρε την καπναποθήκη «Κούφλερ» στην Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.