Τα έργα εντυπώσεων των πολιτικάντηδων

0

Δέκα χρόνια είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Το 2003 το Υπουργείο Γεωργίας, όπως ονομαζόταν τότε, παρουσίασε στον Αμυγδαλεώνα μία εδαφολογική και μία εδαφοϋδρολογική μελέτη για τα τενάγη Φιλίππων.

Η μελέτη αυτή περιλάμβανε μία σειρά παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του διαχρονικού και μόνιμου φαινομένου των πλημμυρών.

Πέρασαν έντεκα χρόνια από τότε, αλλά οι προτάσεις εκείνων των μελετών δεν υλοποιήθηκαν. Αλήθεια, ούτε μία δεν κρίθηκε κατάλληλη για να εφαρμοστεί;

Μεσούσης μιας παρατεταμένης περιόδου ύφεσης στην Ελλάδα, ήρθε η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πριν λίγους μήνες, να παρουσιάσει μία νέα πρόταση.

Για να επιλυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, πρέπει να κατασκευαστεί μία αποστραγγιστική σήραγγα μήκων μερικών χιλιομέτρων, από τα τενάγη Φιλίππων μέχρι τη θάλασσα.

Έχουμε την πεποίθηση, ότι το κόστος κατασκευής της σήραγγας αυτής, είναι πολλαπλάσιο του προϋπολογισμού όλων μαζί των παρεμβάσεων που προέβλεπαν οι μελέτες του Υπουργείου Γεωργίας το 2003, οι οποίες «πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων», ή, στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βρίσκονται, καταχωνιασμένες, στο συρτάρι κάποιου γραφείου στο Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Άρης Γιαννακίδης θέλησε, με την πρόταση των υπηρεσιακών παραγόντων (τάχα) της Π.Α.Μ.-Θ., να εντυπωσιάσει την τοπική κοινωνία και να δείξει ότι σχεδιάζει μεγάλα και «οραματικά» έργα.

Ας είναι καλά το Ε.Σ.Π.Α. και οι «κουτόφραγκοι», που κάνουν «μάγκες» κάποιους πολιτικάντηδες, όπως ο απερχόμενος περιφερειάρχης, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται πως θα λύσουν ένα πρόβλημα, αλλά πως θα δείξουν ότι «αξιοποιούν» τις χρηματοδοτήσεις.

Εάν οι νέοι διοικούντες έχουν την ίδια νοοτροπία, να είναι βέβαιοι ότι μετά από πέντε χρόνια, θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνους που θα διαδεχτούν σε μερικούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.