«Τα έκαναν πλακάκια» για εξακόσιες χιλιάδες ευρώ!

0

Για «πελατειακή» αντίληψη στην άσκηση της διοίκησης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του: Θόδωρο Μουριάδη, Χρήστο Τσοχαταρίδη, Λεωνίδα Παππά και Χριστόδουλο Μιχαλάκη. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κ. Σιμιτσής αποκάλυψε ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, για να εξασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη, «συμβιβάστηκε ακραία» με τους εργαζομένους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), προκειμένου να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς της τάξεως των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ συνολικά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», πρόσθεσε ακόμα, ότι ο προϋπολογισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο του εκπροσώπου του σωματείου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, αφού η συμπολίτευση δεν διέθετε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Αλλά και στην πρόσληψη είκοσι εποχικών υπαλλήλων στην καθαριότητα, με σύμβαση ορισμένου χρόνου (2 μήνες), είπε ο Κ. Σιμιτσής, η επιλογή έγινε από τη δήμαρχο και την πρώην αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής. Η διοίκηση δεν ανανέωσε, αν και είχε τη διακριτική ευχέρεια και την ηθική υποχρέωση να το πράξει, τις δίμηνες συμβάσεις δώδεκα εργαζομένων, που προσλήφθηκαν με τη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π., έως το τέλος του 2015 και τους αντικατέστησε με τα «δικά της παιδιά». Θα μπορούσε, είπε ο Κ. Σιμιτσής, να κρατήσει τους δώδεκα και να προσλάβει και τους είκοσι, που προσέλαβε χωρίς Α.Σ.Ε.Π., αφού οι ανάγκες στην Υπηρεσία καθαριότητας είναι αυξημένες. Παρέμβαση έκανε και ο Λ. Παππάς, ο οποίος μίλησε για την ύπαρξη νομικού ζητήματος στη συγκεκριμένη απόφαση της δημοτικής αρχής.

Ο Κ. Σιμιτσής τόνισε ότι η αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης είναι εποικοδομητική. «Είμαστε μεγαλόψυχοι και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη διοίκηση για το καλό του Δήμου. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο έργο της, αλλά αυτές μπορούν να ξεπεραστούν με άλλο πνεύμα και αντίληψη», είπε και κατηγόρησε τη Δήμητρα Τσανάκα για έλλειψη ευθύτητας και κρυψίνοια. «Η διοίκηση πρέπει να σταματήσει να σκανδαλολογεί, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια και τη διαχειριστική αδυναμία της», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., επεσήμανε ότι επί δικής του δημαρχίας έγιναν σημαντικά βήματα βελτίωσης, αλλά υπάρχει περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο. «Αφήσαμε μία επιχείρηση που ήταν λειτουργικά σωστή, με τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ στο ταμείο και με ένα έργο, που ξεπερνάει τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ. Το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι φωτεινό και ευοίωνο. Δεν μας εξήγησε η κυρία Τσανάκα, γιατί άλλαξε τον Δημήτρη Καζανίδη; Ο λόγος που παρουσιάζουν τόσο δραματική την κατάσταση, είναι διότι θέλουν να επιβάλλουν αυξήσεις στα τιμολόγια», δήλωσε. Όσον αφορά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της δημάρχου Καβάλας και του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Νίκου Ξανθόπουλου, σχολίασε ότι με ψευδή στοιχεία και μισοαλήθειες, δεν προσφέρει σωστή ενημέρωση στους δημότες η διοίκηση του Δήμου. Τοποθέτηση επί των θεμάτων της συνέντευξης Τύπου, έκανε και ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης, Χρ. Τσοχαταρίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.