Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, οδήγησε στην ταυτοποίηση ενός ακόμα μέλους της εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτησης πολιτών. Τα μέλη της, κατά τον μήνα Απρίλιο του 2016, είχαν διαπράξει μία απάτη και 24 απόπειρες σε Δράμα και Καβάλα. Πρόκειται για έναν 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και απάτες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου 2016 είχαν συλληφθεί στη Δράμα δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στην εγκληματική ομάδα με το ρόλο του «εισπράκτορα». Τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν υπαίτιο σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.
Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ο 32χρονος κατεύθυνε τους δύο άλλους δράστες, ηλικίας 26 και 23 ετών, σε προκαθορισμένο σημείο, όπου παραλάμβαναν από τους εξαπατημένους πολίτες τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Με τη μέθοδο αυτή, εξαπάτησαν μία 72χρονη ημεδαπή στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 24 πολίτες στη Δράμα και την Καβάλα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την 72χρονη αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αξίωναν να αποκομίσουν από τις απόπειρες απάτης ξεπερνά τις 330.000 ευρώ. Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.