Τακτοποιούν υποχρεώσεις και κάνουν συμβάσεις δεσμεύοντας τους επόμενους

0

Μας λένε, πως από τις εκλογές και μετά, σε ορισμένους Δήμους γίνεται το έλα να δεις. Προσπαθούν οι διοικήσεις τους, να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητες, έτσι που να μην βγάζουν μάτι, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να βγάλουν προεκλογικές υποχρεώσεις τους. Αυτό δεν ενοχλεί και πολύ, εφ’ όσον υπάρχει η στοιχειώδης νομική επίφαση. Αυτό που πειράζει, είναι, ότι ήδη γίνονται συμβάσεις που δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση για ένα σωρό συνεργάτες, τους οποίους οι νέοι Δήμαρχοι δεν θα μπορούν να τους αντικαταστήσουν σύμφωνα με τη δική τους πολιτική, για τους επόμενους μήνες ή και χρόνο.

Θα είναι υποχρεωμένοι ή να τους σταματήσουν δίνοντάς τους σημαντική αποζημίωση, είτε να τους ανεχθούν μέχρι το τέλος της σύμβασης που έχουν με τον Δήμο. Αυτό, όμως, δημιουργεί αγκυλώσεις και είναι το τελευταίο που θέλει κάποιος νέος Δήμαρχος για να τρέξει τα θέματα του Δήμου με την πολιτική που αυτός θέλει. Ας είναι, λοιπόν πιο προσεκτικοί οι απερχόμενοι Δήμαρχοι, αν δεν θέλουν να τους βρίζουν οι επερχόμενοι… Και δεν μιλάμε για τις αναθέσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν την μορφή επιδημίας…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.