Τέσσερα χρόνια χωρίς κανονική στέγη το κλειστό κολυμβητήριο

0

Είναι απαράδεκτο να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και να μην έχει επισκευαστεί η ζημιά στη στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας.

Δεν είναι λογικό για μία έκτακτη ανάγκη, να αναζητείς χρηματοδότηση από ένα πρόγραμμα (το πρόγραμμα «Εξ’ Οικονομώ») και να περιμένεις να εγκριθεί το κονδύλι!

Την επόμενη μέρα της ζημιάς, ο δήμαρχος Καβάλας έπρεπε να απευθυνθεί στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να του ζητήσει να εγκρίνει, με τη διαδικασία του επείγοντος, τα χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Θα αρνούνταν ο περιφερειάρχης να δώσει τα χρήματα για να λειτουργήσει κανονικά το μεγαλύτερο κλειστό κολυμβητήριο της Περιφέρειας και της βόρειας Ελλάδας;

Ας αρνούνταν και μετά θα έπρεπε να το σκεφτεί πολύ καλά να ξαναέρθει στην Καβάλα.

Αλλά, η πυγμή και η διεκδικητικότητα της διοίκησης του Δήμου και του δημάρχου, εξαντλήθηκαν στην ανάρτηση ενός πανό στο παλιό νοσοκομείο, για να δηλωθεί το αυτονόητο. Ότι το παλιό νοσοκομείο είναι δημοτικό.

Κι αν είναι απαράδεκτο να παραμένει χωρίς σωστή προστασία η στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι εγκληματικό επί τόσα χρόνια και περισσότερο, να μην έχει σκεφτεί καν ο Δήμος Καβάλας πως θα αξιοποιήσει το παλιό ανοικτό κολυμβητήριο, το οποίο εγκαταλείφθηκε και δεν καθαρίζεται πλέον.

Ειπώθηκε, τις προάλλες, από τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, ανοιχτή Πόλη», ότι ήταν «στρατηγική απόφαση» της διοίκησης του Δήμου να συνεχίσει τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου, σε μία εποχή που τα περισσότερα κολυμβητήρια στην Ελλάδα «έβαλαν λουκέτο».

Του διέφυγε, όμως, ότι για να συνεχιστεί η λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου ξεσηκώθηκαν οι ναυταθλητικοί όμιλοι και η δημοτική αρχή υποχώρησε λόγω της γενικής κατακραυγής, αφού είχε αποφασίσει να αναστείλει τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, με το επιχείρημα ότι και σε άλλες πόλεις σταμάτησαν να λειτουργούν τα κολυμβητήρια, γιατί ήταν οικονομικά ασύμφορα.

Αυτή η επισήμανση, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.