Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Αναφέρθηκε στα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα σχετικά με το σκάνδαλο Novartis τονίζοντας ότι, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει το αντίθετο, είναι ξεκάθαρη η εμπλοκή πολιτικών προσώπων και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους υπουργούς υγείας που διετέλεσαν στα χρόνια 2012-2015. Απευθυνόμενη στον υπουργό δικαιοσύνης, ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με την παρανόμως ληφθείσα συνομιλία του επιχειρηματία Μιωνή, ρωτώντας τον αν είναι υπέρ του να διαπράττεται το αδίκημα της παράνομης ηχογράφησης και να χρησιμοποιείται από τους βουλευτές και από διακεκριμένα στελέχη και από τους υπουργούς στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, σχολίασε τη μη καλή νομοθέτηση που ακολουθεί η κυβέρνηση, για μία ακόμα φορά, καθώς πρόκειται  για ένα νομοσχέδιο 364 άρθρων, το οποίο κατατέθηκε δύο ημέρες πριν αρχίσει η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και για το οποίο στη διαβούλευση, δεν είχαν οι πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλουν σχόλια κατ’ άρθρο, παρά μόνο κατά κεφάλαιο. «Τα τέσσερα πέμπτα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αν τα αφαιρούσαμε από το σημερινό νομοσχέδιο, θα έμενε μία δική σας πενιχρή συμβολή», σχολίασε η βουλευτής Καβάλας και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ψηφίσει «παρών» στα άρθρα που αφορούν τη δυνατότητα των δικαστηρίων να ιδρύουν ειδικά τμήματα, που θα κρίνουν υποθέσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, καθώς δεν προσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι υποθέσεις θα κρίνεται αν έχουν μείζον αναπτυξιακό ενδιαφέρον έναντι άλλων και γιατί η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι πλήθος διαδίκων θα μεταφέρονται εκτός έδρας, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται, θα υπάρχει κίνδυνος να «βουλιάξουν» τα τμήματα από το βάρος των υποθέσεων, θα υπάρχει ανασφάλεια δικαίου και θα βγαίνουν αντιφατικές αποφάσεις, γιατί ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται ότι οι υποθέσεις θα μεταφερθούν σε αυτά τα τμήματα, είναι παντελώς αόριστος και δεν προσδιορίζεται αντικειμενικά».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.