Δύο ερωτήσεις κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, σχετικά με τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών ηλίανθων, λόγω εκτεταμένων πλημμυρών στα τενάγη Φιλίππων και σχετικά με την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των αμπελοπαραγωγών, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς ηλίανθου, αναφέρει δελτίο Τύπου, επλήγησαν από την κακοκαιρία δύο φορές το 2020, με αποτέλεσμα να σπείρουν αργότερα, να δούνε τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται και να μην μπορούν να αποζημιωθούν, καθώς παρήλθε η προβλεπόμενη προθεσμία αποζημίωσης από τον ΕΛ.Γ.Α. Η Σ. Ελευθεριάδου ζητά από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, να γνωστοποιήσει τις ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών και να ξεκαθαρίσει αν συμμερίζεται τις δηλώσεις του συναδέλφου της, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στις οποίες αποκαλύπτει ότι, ο ΕΛ.Γ.Α. θα επιστρέψει στις πρακτικές των κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων, που τον χρέωσαν την προηγούμενη δεκαετία με περίπου 4 δις ευρώ.

Για τις αποζημιώσεις των αμπελοπαραγωγών, καλεί τον υπουργό να καλύψει την απώλεια εισοδήματος αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει το Υπουργείο (de minimis, ταμείο αλληλεγγύης, ταμείο στήριξης λόγω πανδημίας, κ.α.) και να τοποθετηθεί απέναντι στις παραπλανητικές δηλώσεις των Μ. Λαζαρίδη, Κώστα Αντωνιάδη (αντιπεριφερειάρχη Καβάλας), οι οποίες καλούν τους γεωργούς να δηλώσουν ζημιές που δεν εμπίπτουν στον σχετικό κανονισμό, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση και χωρίς να έχει δοθεί καμία εντολή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.