Το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων του Δασαρχείου Καβάλας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2020 η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, όπου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο, Διαμαντή Σταγγίδη και με εργαζόμενους του τμήματος, με σκοπό την ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών στο Νομό. Η βουλευτής, αναφέρει δελτίο Τύπου, διαπίστωσε ότι, ο περιβόητος νόμος 4685, ο γνωστός και ως αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, βάζει στον πάγο την κοπιώδη δουλειά των υπαλλήλων της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς ακυρώνει, επί της ουσίας, τη διαδικασία ανάρτησης, υποβολής ενστάσεων και κύρωσης του συνόλου των δασικών χαρτών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Οι υπάλληλοι του τμήματος, που είναι άψογοι επαγγελματίες και καταρτισμένοι επιστήμονες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανάρτηση και την κύρωση στο 100% και τώρα βλέπουν, χωρίς προφανή λόγο, την κυβέρνηση να απαιτεί η διαδικασία να αρχίσει πάλι από το μηδέν! Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα ακόμα κεφάλαιο στο περιβαλλοντικό δράμα που ζούμε υπό την ηγεσία του Κώστα Χατζηδάκη.

Εκτός των άλλων, ακόμα και η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου είναι ασαφής, με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες να μη μπορούν να προχωρήσουν τις εργασίες τους, εγκλωβισμένοι σε ασάφειες και προχειρότητες. Πάντως, μετά τις προσφυγές πολλών Ενώσεων και Οργανώσεων, ανάμεσα σε αυτές η ΠΕΔΔΥ και το ΓΕΩΤΕΕ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η διάταξη για τους δασικούς χάρτες ενδέχεται να κριθεί αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα η καταστροφή, λόγω της εγκληματικής πολιτικής Κ. Χατζηδάκη, να είναι τεράστια.

Η βουλευτής υπενθυμίζει ότι, είναι συνταγματική υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει δασικούς χάρτες, διαδικασία που έφτασε στο 40% επί κυβερνήσεως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τώρα ακυρώνεται από την εφαρμογή της εκδικητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, ενημερώθηκε για επιμέρους προβλήματα του τμήματος και υποσχέθηκε να τα μεταφέρει στο τμήμα περιβάλλοντος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και να τα φέρει στο Κοινοβούλιο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.