Τη διενέργεια μαζικών ελέγχων (τεστ) για τον εντοπισμό τυχόν φορέων του Covid-19 ζητάει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έξαρση της πανδημικής κρίσης στην Καβάλα θέτει όλους και όλες προ των ευθυνών. Κυρίως όμως, τους υπεύθυνους τους σχεδιασμού αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή. Στις κρίσιμες ώρες χρειάζεται συνεργασία, διάθεση για εύρεση αποτελεσματικών λύσεων, πρωτοβουλίες με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Κάθε πρόβλημα πρέπει να λύνεται γρήγορα και χωρίς να υπολογίζεται το κόστος.

Για το λόγο αυτό, απαιτείται η άμεση εφαρμογή της πρότασης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, για διενέργεια μαζικών τεστ από κινητές μονάδες και όχι σε κεντρικό σημείο της πόλης. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία με το νοσοκομείο Καβάλας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ενημερώνονται τελευταίοι για τις δράσεις του Ε.Ο.Δ.Υ.

Είναι κρίσιμο, επίσης, να προμηθευτούν άμεσα διαγνωστικά τεστ οι κινητές μονάδες σε Καβάλα και Θάσο, καθώς το απόθεμα τους δόθηκε στα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ., για την κάλυψη των αναγκών των διαγνωστικών τεστ σε εργαζόμενους και επαφές της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος. Είναι απαράδεκτο σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, να μην υπάρχει επαρκές απόθεμα τεστ.

Τέλος, είναι απαραίτητη η διανομή μασκών στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για όσο διατηρείται υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή. Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία απ’ όλους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Νομού Καβάλας απέδειξαν ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ακολουθούν της οδηγίες, σκέφτονται αλληλέγγυα, προστατεύουν τους εαυτούς και τους γύρω τους. Ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.