Συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών». Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π., Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, και συμμετείχαν: ο δήμαρχος Θάσου, Ελ. Κυριακίδης, ο δήμαρχος Νέστου, Σ. Μιχαηλίδης, ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στρ. Πυρήνας, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Κ. Σταυρίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Παγγαίου, Θ. Τσαβδαρίδης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Κρ. Γεωργιάδου, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κων/νος Χουβαρδάς, ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Α.Μ.-Θ., Κ. Δαδούδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας, Ν. Μπαλατσούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Α. Πολίτης, Α. Γρανάς και φορείς της Π.Ε. Καβάλας και Π.Ε. Θάσου.

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες κάθε φορέα, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να προβεί, για να είναι σε ετοιμότητα την αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2020). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν, η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων, που δυσκολεύουν το έργο των φορέων. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για όλη την Περιφέρεια. Τέθηκαν, ακόμα, οι προτεραιότητες που θα απασχολήσουν διεξοδικά τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα, που αφορούν στον χειρισμό π.χ. της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Στο τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση, για την ίδρυση δεύτερης οργανικής μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη νότια Θάσο. Πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το Σ.Ο.Π.Π. ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου και παρείχε την εξουσιοδότηση για την έκδοση αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Τα πρακτικά της συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.