Σ. Ελευθεριάδου: «Το πρωτόκολλο για την λειτουργία των σχολείων, που ανακοινώθηκε, είναι ανεπαρκές»

0

Εγκληματική χαρακτηρίζει, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής: «Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά της υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων, ξεπερνά τα όρια της λογικής. Με τις αποφάσεις τους, στέλνουν ουσιαστικά μαθητές-μαθήτριες και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Σαν να μην έχει μεσολαβήσει το απίστευτο ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων και η μετάλλαξη «Όμικρον», που έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Τι κι αν νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε;

Η διατήρηση του επικίνδυνου πρωτοκόλλου 50+1% (το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων, αλλά κυβερνητική απόφαση), τα πολυπληθή τμήματα (200.000 μαθητές φοιτούν σε τμήματα άνω των 24 ατόμων), η έλλειψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις τμημάτων (που οδηγούν σε τμήματα 28-29 ατόμων), η μη συνταγογράφηση μοριακών τεστ, η μη χορήγηση δωρεάν ειδικών μασκών, η μη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για όσους εκπαιδευτικούς έχουν υποκείμενα νοσήματα, θα οδηγήσει όχι μόνο τα σχολεία, αλλά ολόκληρη την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη διασπορά.

Επιμένουμε ότι, τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο, από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με επιστήμονες, έχει καταθέσει εγκαίρως δέσμη μέτρων για το ασφαλέστερο δυνατό άνοιγμα των σχολείων, αλλά ο κύριος Μητσοτάκης τα απορρίπτει όλα, με το γνωστό αλαζονικό ύφος του. Το άνοιγμα των σχολείων, όπως ακριβώς έκλεισαν, με απόφαση Μητσοτάκη-Κεραμέως, αποτελεί απόφαση για ανοσία της αγέλης και συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.