Σ. Ελευθεριάδου: «Η περιοχή μας, δεν αντέχει άλλον Λαυρεντιάδη»

0

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας, «Το Βαρέλι», πραγματοποίησε η βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας στην βιομηχανία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος του σωματείου, Μανώλης Κελαϊδάκης, είπε ότι τα δικαιώματα των εργαζόμενων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εθελουσία έξοδος βρίσκονται στο τραπέζι. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η εταιρεία (Energean) δεν έκανε καμία ενέργεια, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή. Η Σ. Ελευθεριάδου ενημέρωσε ότι, την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό ανάπτυξης, στην οποία θα τεθεί το ερώτημα της αναγκαιότητας δανειοδότησης της εταιρείας με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και οι επιπρόσθετες ενέργειες σε ό,τι αφορά την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Όπως σημείωσε, για εκείνη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ξεκάθαρη η θέση ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και δεν πρέπει να τροποποιηθεί επί τα χείρω καμία σύμβαση εργασίας. Ζήτησε και από τους υπόλοιπους βουλευτές του Νομού, να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τις χλιαρές και διφορούμενες αντιδράσεις τους. Τόνισε ακόμα ότι, δεν πρέπει να επιτραπεί η εργολαβοποίηση των εργαζομένων και η μείωση του προσωπικού. «Σ’ αυτό θα πρέπει να είμαστε κάθετοι και αδιαπραγμάτευτοι. Άλλωστε, εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μία τέτοια εξέλιξη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις και για την κοινωνία της Καβάλας. Η περιοχή μας, δεν αντέχει άλλον Λαυρεντιάδη», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.